Ko se mu je nasmehnila sreča, je bil Williams peš namenjen na obisk k materi, ki je ni videl že 20 let. Foto: YouTube
Ko se mu je nasmehnila sreča, je bil Williams peš namenjen na obisk k materi, ki je ni videl že 20 let. Foto: YouTube
Ted Williams
Ted v novi, urejeni podobi, intervjuje daje kot po tekočem traku. Foto: YouTube

zanemarjen beračil po ulicah, danes je (nova) spletna senzacija.

53-letni Američan na prvi pogled ni videti prav nič privlačno, prej nasprotno. Povsem nekaj drugega pa je, ko odpre usta in ljudje zaslišijo njegov glas. A na možnost, da se izvije iz bednega življenja brezdomca, je moral čakati dolgih 15 let. Toliko časa se je namreč, potem ko so ga odvisnost od alkohola in drobne tatvine pognale na cesto, dan za dnem sprehajal po ulicah Columbusa v Ohiu in v rokah držal na karton napisane besede "Bog mi je dal čudovit glas".

Postal bo del ekipe Cavaliersov
Ljudje so hodili mimo, neprizadeti in zatopljeni v svoje težave. Potem pa je prišla sprememba. Williamsa in njegov globok "radijski" glas je posnel neki novinar, posnetek naložil na YouTube - in zvezda je bila rojena. "Angelskemu glasu" je do zdaj prisluhnilo že več kot osem milijonov ljudi. Williams je iz brezdomca postal "brezdomec z zlatim glasom", za njegove "glasovne usluge" se podjetja tepejo, poklicalo ga je tudi že NBA-jevsko moštvo Cleveland Cavaliers, ki mu je ponudilo stalno delo napovedovalca na svojih tekmah.

"Obljubili so mi, da mi bodo dali nekdanjo LeBronovo hišo," se je pošalil Williams na enem izmed intervjujev, ki si v zadnjih urah sledijo drug za drugim. "Življenje se mi je pred leti preprosto sesulo, kljub vsemu žganju, ki je steklo po mojem grlu, pa je glas ohranil enako barvo in višino." Američan je sicer zdaj že dve leti trezen.

"Ne sodi knjige po platnici"
Z radijskim delom si je izpolnil sanje, saj se je v ta medij zaljubil še kot najstnik, pred leti pa je že opravljal delo radijskega novinarja. Zdaj upa, da bo z redno plačo lahko znova skrbel za svojih sedem hčera in dva sinova. Ljudem želi položiti na srce tudi naslednje besede: "Ne sodi knjige po njeni platnici. Vsak izmed nas v sebi skriva svojo majhno skrivnost. Če boste brezdomcu dali kakšen kovanec, ga poklonite iz srca."

Ohranil pa je tudi humor. Ko so ga vprašali, kako sprejema ves "cirkus" okoli sebe, je dejal: "Počutim se kot Susan Boyle. Ali Justin Bieber. Kar dušiti me začne ..."

Posnetek Tedovega glasu, ki ga je izstrelil med zveze .

Tedov intervju za TV-postajo CBS.