Džimi Zemljič je v Dubaju dosegel odličen uspeh. Foto: TV Slovenija
Džimi Zemljič je v Dubaju dosegel odličen uspeh. Foto: TV Slovenija

Pomerilo se je 72 tekmovalcev iz 50 držav in slovenska fanta sta se odlično odrezala. Patrik je dosegel osmo, Džimi pa šesto mesto.

20-letni Džimi pravi, da se je že kot otrok navduševal nad friziranjem punčk, v 5. razredu pa se je dokončno odločil, da bo frizer. Uspešno je končal mariborsko frizersko šolo in zdaj že dosega uspehe tudi v tujini. Na tekmovanju v Dubaju se je predstavil s svečano speto pričesko za rdečo preprogo.

"Čas je bil 55 minut, določenih vložkov za v lase nisi smel uporabljat, umetnih las nisi smel uporabljati," je pravila tekmovanja opisal Džimi Zemljič. Njegov model, Nina Topolovec, je pojasnila, kako je potekalo njeno delo: "Model mora predstaviti pričesko, zato mora na reviji, ko hodi, kazati pričesko, torej morajo poze potekati tako, da najbolj pokažeš pričesko."

Džimi je bil s šestim mestom eden najboljših frizerjev z Balkana in iz Slovenije. "Ta uspeh mi pomeni nek zagon za naprej, volja za naprej in doživel sem to na svoji koži, da tam kjer je volja, tam je tudi uspeh."

Njegov naslednji podvig pa bo odprtje lastnega salona v Slovenski Bistrici.

Odličen uspeh slovenskih frizerjev v Dubaju
Odličen uspeh slovenskih frizerjev v Dubaju