Deklico je zdelala trema, a iz zagate jo je v trenutku rešil sam premier. Foto: EPA
Deklico je zdelala trema, a iz zagate jo je v trenutku rešil sam premier. Foto: EPA

Ruskemu premierju se za priljubljenost med sodržavljani ni treba bati, zagotovo pa si je v petek pridobil še kakšen dodaten odstotek na lestvicah, ko se je ob ruskem dnevu zmage izkazal za zelo preprostega človeka.

Čeprav se kot nekdanji agent KGB-ja po navadi kaže kot trden, jeklen in odločen mož, ki ga le redko vidimo nasmejanega, je tokrat posebej dobro razpoložen pokazal tudi svojo bolj človeško plat.

Pa zapojmo skupaj!
Kaj se je zgodilo? Deklica iz neke moskovske osnovne šole je bila izbrana, da Putinu in drugim visokim gostom ob dnevu praznovanja obletnice poraza nacistične Nemčije in konca druge svetovne vojne zapoje domovinsko vojno pesem Koliba. A premierjev obraz in prisotnost kamer državne televizije sta pri njej povzročila takšno tremo, da ni mogla niti odpreti ust.

V hipu se ji je na obrazu pojavila rdečica, takrat pa ji je na pomoč priskočil sam Putin. Usedel se je k njej, približal list z besedilom in skupaj sta zapela: "Ogenj utripa v peči, smola z drv se zdi kot solza, v kolibi pa poje harmonika o tebi in tvojih očeh ..."

56-letni Putin je vmes še nekoliko "dirigiral" in spodbujal ostale prisotne, učence in vojne veterane, naj na glas zapojejo z njima. Nato se je tudi široko nasmehnil, kar je pri njem videti izredno redko.

V videoposnetku na desni presodite, ali ima ruski premier poleg vseh sposobnosti in znanj tudi glasbeni posluh.

Kako je lep, kako močan ...!
Posnetek Putinovega petja so kasneje večkrat zavrteli na državni televiziji, ki je že v preteklosti rada pokazala, kako strumen in neustrašen je njihov premier. Rusi so ga tako že lahko videli med vijuganjem po belih strminah, spet drugič je kazal svoje borilne veščine, za katere si je v judu celo priboril črni pas, tretjič pa je brez pomoči upravljal z vojaškim letalom. Da premore tudi nežnejšo plat, pa so lahko sodržavljani in ves svet videli januarja, ko so ga fotografirali med nanašanjem akvarela na okenski ovir, obdan s čipkasto zaveso.

A. P.