Rebecca Black, tista, ki je svet 'okužila' s pesmijo Friday in sprožila val resnično domiselnih parodij. Foto: PrintScrn YouTube
Rebecca Black, tista, ki je svet 'okužila' s pesmijo Friday in sprožila val resnično domiselnih parodij. Foto: PrintScrn YouTube

Na lestvici posnetkov, iz katere so izvzeti najuspešnejši videospoti, "kraljuje" pesem dvomljive kakovosti, no, pesem je, kot se strinjajo vsi glasbeni kritiki, pravzaprav nedvomno zanič: gre za spletno uspešnico Rebecce Black Friday, ki je uspešnica postala prav zato, ker je tako zanič. Na drugem je Ultimate Dog Tease, posnetek, v katerem lastnik svojega psa "muči" z opisovanjem različne hrane, ki bi mu zelo teknila, pes pa mu trpeče odgovarja.

Na tretjem je popromantik Michael Bolton, ki nastopa v šaljivem hiphopovskem komadu komične skupine The Lonely Island z naslovom Jack Sparrow, navdahnjenim z osrednjim likom gusarske sage Pirati s Karibov. Potem je tu drugi del "pogovora" med malima dvojčkoma, ki se v svojem jeziku odlično sporazumevata, pa čeprav ga ne razume nihče drug. Sledi prikupna (ali bolj nadležna?) animirana mačka Nyan Cat.

Naslednja na vrsti je priredba hiphopovskega komada Look At Me Now, ki ga v izvirniku izvajajo Chris Brown, Lil Wayne, Busta Rhymes, poustvaril pa ga je duo KarminMusic. Sledi še ena parodija komikov The Lonely Island, The Creep. Na osmem je še ena priredba, in sicer komada Born This Way Lady Gage v izvedbi mlade Marie Aragon.

Na devetem mestu je oglas za Volkswagen, naslovljen The Force, ki ga je navdahnila filmska saga Vojna zvezd, deseterico pa zaokrožuje eden tistih posnetkov, ob katerih se po navadi razlega razneženo cviljenje: mačja mati objema svojega mladička.

Najbolj gledane videe leta si oglejte spodaj, pri sedmem z lestvice je vdelava onemogočena, zato ga najdete tukaj.

1. Friday - Rebecca Black

2. Ultimate Dog Tease

3. Jack Sparrow (feat. Michael Bolton)

4. Talking Twin Babies

5. Nyan Cat

6. Look At Me Now - Chris Brown ft. Lil Wayne, Busta Rhymes (Cover by @KarminMusic)

8. Maria Aragon - "Born This Way"

9. The Force

10. Cat Mom Hugs Baby Kitten