V Arboretumu bo od 23. aprila na ogled tradicionalna razstava cvetja, tulipanov in vrtnarske opreme. Foto: BoBo
V Arboretumu bo od 23. aprila na ogled tradicionalna razstava cvetja, tulipanov in vrtnarske opreme. Foto: BoBo

Za vsakega Slovenca bo tudi letos v Volčjem Potoku zacvetel po en tulipan. To so poudarili na današnji novinarski konferenci v Arboretumu, ko so novinarjem predstavili, kako se pripravljajo na svojo že 25. spomladansko razstavo cvetja, tulipanov in vrtnarske opreme, ki jo bodo odprli 23. aprila in bo trajala do 2. maja.

Pred 25 leti so v arboretumu navdušili obiskovalce, ko so za prvo spomladansko razstavo posadili okoli 50.000 tulipanov, zdaj pa jih na razstavo čaka dva milijona. Ob tem pa cvetličarje nekoliko skrbi dokaj toplo vreme. "V parku je pomlad že v polnem razcvetu. Za zdaj so glavni igralec narcise, kmalu pa jih bodo začeli nadomeščati tulipani. Računamo na to, da je napovedana ohladitev in da bodo tulipani počakali in da se bodo tudi začeli kazati, ko bi jih mi želeli ljudem pokazati v najboljšem stanju," je povedal Matjaž Mastnak.

Imajo kar 300 vrst tulipanov in ker so jih nekaj posadili tudi v bolj senčnih predelih, bodo ti med cvetlično razstavo zagotovo razveseljevali obiskovalce, za katere so poleg cvetja pripravili še celo vrsto zanimivosti. Na ogled bodo tudi nove makete dinozavrov, za otroke bo dobrodošla novost tudi dežela pravljičnih junakov, v vodstvu parka pa imajo tudi celo vrsto načrtov za naprej.

"Kar si želimo v naslednjih letih, je nov vhod v arboretum, za kar smo tudi od ministrstva dobili soglasje, in to bo eno naših največjih vodil," je povedal direktor Arbroretuma Aleš Ocepek.

Predvsem pa želijo z izboljšavami ustreči željam kar najširšega kroga obiskovalcev.

Tulipani v Volčjem Potoku
Tulipani v Volčjem Potoku