PSY je že pred časom izjavil, da skladba ne bo dobila še svoje angleške različice. Foto: EPA
PSY je že pred časom izjavil, da skladba ne bo dobila še svoje angleške različice. Foto: EPA
PSY
Korejski raper zdaj vse sile usmerja v svojo kariero v ZDA. Foto: EPA

Svojevrstna korejska različica priljubljene Macarene je bliskovito zavzela svet. Videospot je na YouTubu (v času pisanja) dosegel že skoraj 243 milijonov ogledov. Hkrati pa si je prislužil kar 2,2 milijona "všečkov". Stara rekorderka je bila skladba Party Rock Anthem, dueta LMFAO, ki se je odločil za (začasno?) slovo.

Po številnih parodijah in celo učenju Britney Spears novih plesnih korakov kar od PSY-ja samega številni svarijo, da je dni slave za videospot konec. Spomnimo: norija se je začela sredi poletja. "Ste videli to?" To so bile besede milijonov, ki so hiteli z objavo povezave na videospot na družabnih omrežjih, kot sta Twitter in Facebook. K priljubljenosti videospota, ki je bil naložen na YouTube julija, je ogromno prispeval ples korejskega raperja v hlevu, na plaži, na avtobusu in drugih prizoriščih.

Cela vrsta parodij
Podobno kot vse druge spletne uspešnice so Gangnam Style hitro pograbili ljubitelji parodij. Nastali so videoodzivi, kot so Sexy Navy boys, Middle-earth-dwelling wizards, college mascots in celo My Little Ponies.

Uspešnica med zvezdniki
Ko ga je vzljubilo občinstvo po svetu, je bilo le vprašanje časa, kdaj ga bo "pograbil" Hollywood. Čeprav je šla skladba mimo filmskih studiev, ni šla mimo zvezdnikov. PSY se je tako pred tedni pojavil na podelitvi MTV-jevih nagrad Video Music Awards in zaplesal pred milijoni MTV-jevih gledalcev. Prav tako pa je nudil učne ure Britney Spears na oddaji Ellen DeGeneres. Ušel ni niti ustvarjalcem SNL-ja. A ko je skladbo "zagrabil" še Vinny Guadagnino - član klape Jersey Shore -, je ta doživela novo postojanko: za številne konec.

Ob boku Rebecci Black?
Kakšna je torej usoda PSY-ja? Bo kmalu pozabljen? Na E! Online trdijo, da ne. Trdijo, da bo našel svoje mesto tik ob videospotu za skladbo Friday Rebecce Black in glavnega zvezdnika videa Charlie Bit Me.