Iz policije v zvezni državi Novi Južni Wales so javnost obvestili o nenavadnem primeru vloma: 10. maja okoli 1. ure zjutraj je namreč v stavbo Avstralskega muzeja v Sydneyju vlomil 25-letni nemški študent Paul Kuhn, pri čemer si je "pomagal" z gradbenim odrom, postavljenim ob muzeju, ki ga od avgusta lani obnavljajo in je zato zaprt za javnost.

Ležeren sprehod skozi muzej. Foto: Reuters
Ležeren sprehod skozi muzej. Foto: Reuters

A tisto, kar je može postave najbolj presenetilo, so bili njegovi naslednji koraki: mirno se je namreč sprehodil po muzeju, si približno 40 minut ogledoval razstavljene eksponate, posnel nekaj selfijev (med drugim tudi ob razstavi, posvečeni dinozavrom), nato pa si pred odhodom vzel še dva spominka. "Ukradel je kavbojski klobuk in eno fotografijo z zidu, nato pa odšel," je dogajanje, kot so ga posnele varnostne kamere, pred sodnikom opisal kriminalist Sean Heaney.

Selfi z okostjem ... Foto: Reuters
Selfi z okostjem ... Foto: Reuters

25-letniku je sodnik v ponedeljek ob plačilu varščine dovolil na prostost, poleg tega pa je moral predati svoj potni list in se obvezati, da se bo držal policijske ure. Kakšna kazen ga zaradi kraje klobuka in "umetniškega dela" (fotografije) ter vloma čaka, ni jasno.