"Baby boom" med zaposlenimi na oddelku bolnišnici ni povzročil prehudih težav zaradi nadomeščanj, so dejali pristojni. Foto: Twitter

"Mislim, da je bil za našo upravo kar velik šok, ko so morali najti nadomeščanja za kar 19 mater," je v smehu med pogovorom za CNN dejala ena izmed mladih mamic, Christy Mirmiran, ki je tako kot 18 drugih medicinskih sester, ki so lani rodile, zaposlena na oddelku za neonatalno intenzivno nego bolnišnice v Omahi (Nebraska).

Sodelavke so tako lani rodile 11 deklic in osem dečkov, je še poročala televizijska postaja KMTV, ki je sicer del CNN-ove lokalne mreže.

Za vseh 19 otrok in njihovih mater so ob koncu najplodnejšega leta za oddelek v bolnišnici pripravili poseben sprejem, na katerem so se mame in otroci lahko družili in igrali.

Tudi sicer so se sodelavke v zadnjem letu močno povezale, saj so sočasno preživljale nosečniške tegobe in prve tedne s potomci, zdaj pa njihovi pogovori večinoma vrtijo ravno okoli otrok, njihovega zdravja in podobnega, je pojasnila Kim Nabit in dodala: "Lahko primerjamo izkušnje, si delimo nasvete, se posvetujemo, če je kdo bolan ...."