Foto: AP
Foto: AP

Okoli 700 zaposlenih v družbi, ki je ena redkih v tehnološki panogi, ki jo vodijo izključno ženske, je zadnje leto delalo s polno paro, saj je aplikacija kljub pandemiji doživela pravi razcvet – število njenih uporabnikov je namreč močno naraslo, družba pa se je uvrstila tudi na borzo.

Zaradi povečanega obsega dela pa je vnema zaposlenih začela počasi upadati, zato se je direktorica in ustanoviteljica družbe, 31-letna Whitney Wolfe Herd, odločila za nevsakdanjo potezo. Vse svoje zaposlene je poslala na enotedenski dopust, jim naročila, naj "izklopijo" službo in se posvetijo sebi oz. svojemu duševnemu zdravju, s čimer želi preprečiti, da bi zaposleni izgoreli, piše BBC.

Kot je na Twitterju pojasnila ena od področnih direktoric družbe, je "pravilno zaznala, da smo na robu kolektivne izgorelosti". Že aprila je sicer družba napovedala, da bodo vsi zaposleni junija upravičeni do enotedenskega plačanega dopusta, a podrobnosti takrat niso navedli.

Whitney Wolfe Herd. Foto: AP
Whitney Wolfe Herd. Foto: AP

Tiskovna predstavnica družbe je sicer pojasnila, da bo nekaj zaposlenih – predvsem v tehnični oz. uporabniški podpori – kljub vsemu delalo, a bodo imeli možnost plačanega dopusta v naslednjih tednih.

Samo v zadnjih nekaj mesecih je število uporabnikov Bumbla in Badooja, ki je tudi v lasti družbe, poskočilo za 30 odstotkov, piše BBC. Whitney Wolfe Herd pa je februarja z 31 leti postala najmlajša direktorica družbe, ki se je uvrstila na newyorško borzo. Z leto in pol starim sinom v naročju je pozvonila na Nasdaqov zvonec in napovedala, da bo storila vse, da bo splet postal "prijaznejši in odgovornejši prostor".

Skrb za svoje zaposlene je Wolfe Herd pokazala že pri snovanju nove poslovne stavbe, ki so jo pred štirimi leti odprli v Teksasu: ta je v znamenju rumene barve, s sten pa zaposlene nagovarjajo spodbudne misli, kot sta: "Lepa si!" "Sij kot diamant." Zaposlene imajo na voljo t. i. "mamin bar" oz. prostor za dojenje in/ali izčrpavanje mleka, vsaka dva tedna jim pripadajo brezplačna manikura in frizerske storitve, še navaja BBC.