Charles in Diana sta se poročila 29. julija 1981. Foto: EPA
Charles in Diana sta se poročila 29. julija 1981. Foto: EPA

Kos torte je neimenovani kupec prejel v izvirni beli in srebrni embalaži, v kateri sta koščke torte leta 1981 delila Charles in Diana. Škatla je okrašena z grbom valižanskega princa, priloženo pa ji je tudi posvetilo, na katerem piše: "Z najlepšimi željami od njunih kraljevih visočanstev, princa in princese Valižanskih."

Čeprav je košček torte še vedno v originalni embalaži, pa tiskovni predstavnik dražbene hiše Nate D Sanders Auctions iz Los Angelesa Sam Heller (bolj v šali) kupcu uživanje odsvetuje. Heller je sicer poudaril, da zbiranje koščkov kraljevih poročnih tort sploh ni tako redko, saj so imeli tudi primere, ko so za vrtoglavi znesek prodali delček poročne torte britanske kraljice Victorie in princa Alberta iz leta 1840.

Čeprav Heller priznava, da gre za ozek krog navdušencev, pa obenem poudarja, da so pripravljeni kupiti tudi koščke ne čisto prave torte - pred šestimi leti je namreč neki kupec za košček ene izmed 22 tort, ki sta jih Charles in Diana razdelila med svoje zaposlene, odštel kar 1.000 funtov (1.200 evrov).