Corgija Sandy in Muick sta na dvorišču gradu v spremstvu osebja palače potrpežljivo čakala na prihod krste. Za kraljičine pse bo po njeni smrti skrbel drugi sin, princ Andrew. Prihod krste na kočiji je na Windsorju opazoval tudi črni poni po imenu Emma.

Elizabeta II. je bila znana kot velika ljubiteljica živali in je bila na kraljevih rezidencah pogosto v njihovi družbi. Imela je več kot 30 corgijev in "dorgijev", mešancev med corgiji in jazbečarji, ki jih je oboževala zaradi njihove "energije in neukročenega duha", navaja Metro.

Kraljica s svojima ponijema na gradu Windsor. Foto: Reuters
Kraljica s svojima ponijema na gradu Windsor. Foto: Reuters

Viri iz kraljevih palač so v preteklosti povedali, da imajo corgiji v Buckinghamski palači svojo sobo, v kateri so spali v privzdignjenih košarah, da so bili varni pred prepihom pri tleh.

Kraljica, ki je umrla v starosti 96 let, je bila tudi velika ljubiteljica konjev in je vse življenje uživala v jahanju. Prvega konja ji je pri starosti treh let podaril dedek, kralj Jurij V., kraljica pa naj bi ob smrti imela okoli sto konjev, je poročal thenationalnews.com.

Biografinja kraljeve družine Claudia Joseph je v pogovoru za The Post dejala, da bodo tudi kraljičini konji najverjetneje ostali v družini. Skrb zanje bi lahko prevzeli princesa Anne in njena hči Zara Tindall, ki se obe profesionalno ukvarjata z jahanjem in sta znani kot ljubiteljici konj.