Po navedbah lastnikov restavracije takšne zahteve policistov niso nič novega in so vedno pogostejše. Foto: Pixabay
Po navedbah lastnikov restavracije takšne zahteve policistov niso nič novega in so vedno pogostejše. Foto: Pixabay

Dogodek se je zgodil v mestu Lahore na vzhodu Pakistana. Skupina policistov je vstopila v restavracijo s hamburgerji in drugo hitro hrano ter zahtevala brezplačno strežbo in obrok. Ko so jim uslužbenci v lokalu zahtevo zavrnili, se je skupina razburila in odšla iz restavracije. Naslednji dan so se policisti vrnili in sredi delavnika aretirali vse zaposlene v restavraciji in jih sedem ur zadržali na policijski postaji.

V podjetju so podrobnosti incidenta objavili na družbenih omrežjih, kar je sprožilo val ogorčenja in zahtev po ukrepanju odgovornih. Že nekaj ur po izpustitvi zaposlenih so bili vsi vpleteni policisti suspendirani, stekla pa je tudi uradna preiskava dogodka.

Kot so v objavi na družbenih omrežjih zapisali predstavniki regionalne pandžabske policije, nihče nima pravice zakona jemati v svoje roke, zato bodo vsi vpleteni ustrezno kaznovani. Kot še poroča CNN, je bil uradno naveden razlog za pridržanje zaposlenih v restavraciji "nespoštovanje in negostoljubje do zelo pomembne osebe".