Foto:
Foto:
V Mehiki bodo iz ključev naredili kip Janeza Pavla II. Foto: epa

Prebivalci mesta Marktl am Inn so zelo ponosni, da je njihov someščan postal novi vrhovni poglavar Katoliške cerkve. Njihov župan Hubert Gschwendtner je dejal, da je zelo ponosen in je od sreče vsem prebivalcem in obiskovalcem obljubil zastonj pivo.

V teh dneh se na stotine obiskovalcev zgrinja tudi pred rojstno hišo 78-letnega Josepha Ratzingerja, kot je pravo ime novega papeža, in nekateri od njih od veselja v zrak streljajo s slepimi naboji.

V Mehiki kip Janeza Pavla II. iz ključev
Na drugem koncu sveta, natančneje v Mehiki, pa verniki ohranjajo spomin na prejšnjega papeža Janeza Pavla II. na zanimiv način.

Na poziv televizijske postaje Azteca, da pošljejo ključe iz brona in tako pomagajo zgraditi kip papeža, so se prebivalci te velike srednjeameriške države množično odzvali in na televizijsko postajo poslali na milijone ključev.

Po nekaterih podatkih naj bi v devetih dneh zbrali kar pet milijonov ključev, ki jih bodo stopili v maso, iz katere bodo naredili podobo priljubljenega Janeza Pavla II. Organizatorji projekta z imenom Pošljite nam ključ svojega srca so dejali, da so zbrali dovolj brona, da naredijo dva kipa.