Nov način ustvarjanja prihrankov. Foto: AP
Nov način ustvarjanja prihrankov. Foto: AP
Dresira konje. Foto: AP
Dresira konje. Foto: AP

Ko je cena goriv zaradi ruske invazije v Ukrajini poskočila, je Stephanie Kirchner ugotovila, da tako ne bo šlo več. "Ker sem sumila, da se bodo bistveno podražili tudi seno in druge stvari, sem morala razmisliti o tem, kako bom prihranila nekaj denarja," je pojasnila nemška dreserka konj, ki je rešitev za to poiskala doma.

Nekaterim gre njeno prevozno sredstvo v nos. Foto: AP
Nekaterim gre njeno prevozno sredstvo v nos. Foto: AP

Tako je svoje cestno terensko vozilo lastnica kobilarne nadomestila s kočijo, ki jo vlečeta dva konja. Zaradi spremembe prevoznega sredstva se je čas njenega vsakodnevnega popotovanja v službo sicer podaljšal – namesto 15 minut zdaj za šestkilometrsko pot potrebuje okoli eno uro, poroča AP.

Neučakani vozniki so nejevoljni

Počasnejše, a cenejše. Foto: AP
Počasnejše, a cenejše. Foto: AP

Čeprav se je njen potovalni čas podaljšal, naj bi se odločitev poznala na denarnici. Ker avtomobil, ki ga je zamenjala s pravo konjsko močjo, počiva doma, ne potrebuje goriva, tako pa naj bi na mesec zaradi vsakodnevne vožnje s kočijo prihranila okoli 250 evrov.

Z njeno rešitvijo so določeni udeleženci prometa zadovoljni, drugi malo manj. "Nekateri so zelo nejevoljni in se jezijo, če mimo mene ne morejo dovolj hitro," je priznala 33-letnica, ki pa se zaveda, da njen odgovor na višanje cen goriv ni za vsakogar. "Konja ne morem parkirati v garažo," je še potožila, a dodala, da bi se za njen način odločilo več ljudi, če bi bilo v prometu bolje poskrbljeno za konje.