Hall in Murdoch leta 2018. V zadnjih letih se je par le redko pojavil v javnosti. Foto: AP
Hall in Murdoch leta 2018. V zadnjih letih se je par le redko pojavil v javnosti. Foto: AP

Danes 65-letna Jerry Hall, ki je bila v preteklosti znana tudi kot partnerka frontmena zasedbe Rolling Stones Micka Jaggerja, in 91-letni poslovnež sta se poročila leta 2016 v graščini v središču Londona. Takrat je Rupert Murdoch na Twitterju zapisal, da je najsrečnejši človek na svetu.

Ker je želel milijarder preživeti čim več časa s svojo novo ženo, je leta 2018 za svojega naslednika imenoval najstarejšega sina Lachlana, velik del družbe 21st Century Fox pa prodal korporaciji Walt Disney. Še vedno pod okrilje Murdochovega medijskega imperija spadajo nekateri veliki svetovni mediji, kot so Fox News in Wall Street Journal v ZDA ter The Sun in The Times v Združenem kraljestvu.

Čeprav gre za eno največjih medijskih korporacij na svetu, družina Murdoch v njej ohranja največji posamični delež (39 %), zato ni presenetljivo, da o ločitvi pišejo le tisti mediji, ki niso del korporacije, na primer New York Times in Washington Post.

New York Times med drugim navaja, da je ločitev presenečenje tudi za vse njune najbližje, saj sta bila še nedavno videti zelo srečna skupaj – lani, ko je Murdoh praznoval 90 let, je prisotnim v oči padla naklonjenost, ki jo je milijarderju izražala Hall, poroča.

To bo sicer že četrta ločitev za poslovneža – med letoma 1956 in 1967 je bil poročen z avstralsko stevardeso Patricio Booker, med letoma 1967 in 1999 s škotsko novinarko Anno Mann, od leta 1999 do 2014 pa z na Kitajskem rojeno poslovno žensko Wendi Deng. Hall je bila, kot omejeno, v dolgoletni zvezi z Jaggerjem, s katerim ima štiri otroke. Murdoch jih ima iz preteklih zvez šest.