Garnerjeva in Affleck na Oskarjih leta 2013, na katerih je slavil njegov Argo. Foto: Reuters
Garnerjeva in Affleck na Oskarjih leta 2013, na katerih je slavil njegov Argo. Foto: Reuters
Leta 2003 sta zaigrala v Daredevilu - film je bil polomija, se pa je med njima čutila kemija. Foto: AP
Par s svojo prvorojenko, hčerko Violet. Foto: Reuters

Vrsta ameriških tabloidov je v tem tednu poročala, da 42-letni Affleck in 43-letna Garnerjeva preživljata vse več časa ločeno, Affleck pa da bi rad čim prej naznanil dokončen konec zveze, da se lahko medijski prah poleže do promocije njegovega najnovejšega filma, Batman v. Superman, v katerem igra Batmana.

Zakonca sta sicer v zadnjem času zelo zaposlena vsak s svojimi projekti - potem ko je Garnerjeva večji del zakona posvetila vzgoji otrok (par ima devetletno Violet, šestletno Seraphino in triletnega Sama), se je zdaj vrnila na delo in trenutno snema tri filme, enega izmed njih v Montrealu. Affleck, ki v zadnjem času kritike navdušuje predvsem kot režiser, pa je polno zaposlen s pripravami na Batmana.

Affleck tudi sicer ne velja ravno za najbolj vzornega moža - če pustimo nikdar potrjene govorice o varanju ob strani, naj bi bila resnejša težava igralčev ego, trma in nefleksibilnost ter predvsem njegova nagnjenost do kockanja. Oskarjevec je tako reden gost igralnic v Las Vegasu, kamor pripotuje brez žene. Garnerjeva je bila sama tudi za nedavni materinski dan in svoj rojstni dan.

"Ben preživlja krizo srednjih let. In bistvo je, da Jen Benu ne more zaupati. Sta v začaranem krogu - on ga polomi, nato se spravi skupaj, ampak potem je samo vprašanje časa, kdaj znova pade v svoje slabe vedenjske vzorce," je povedal neki vir za RadarOnline.

Posvetovanja z odvetniki
Po poročanju RadarOnlina se je par v zadnjih letih močno oddaljil in že dolgo živita "ločeni življenji", zakon pa je zvodenel do te mere, da si zdaj predvsem Affleck želi ločitve in se že "skrivoma posvetuje" s svojimi odvetniki, kako bi zadevo najbolje izpeljal. Vsekakor bi rad novico oznanil pred premiero filma Batman v. Superman in pred njuno obletnico poroke, ki bo 29. junija.

"Med njima so nenehna trenja in napetosti. Sta kot dve ladji, ki ponoči peljeta ena mimo druge," je bil poetičen neki skupni znanec v pogovoru za New York Daily News. Par naj bi se tudi že kregal glede skrbništva nad otroki - Garnerjeva namreč noče privoliti v deljeno skrbništvo.

Tabloidi radi ob tem spomnijo na Affleckov precej neroden oskarjevski zahvalni govor, ko je leta 2013 prejel zlati kipec za Argo. "Rad bi se ti zahvalil, ker že deset božičev delaš za najin zakon. Dobro je, delo je, ampak je najboljša vrsta dela in z nikomer ne bi raje tega delal kot s tabo," se je zahvalil Garnerjevi, nekdanji zvezdnici serije Alias, katere filmska kariera se je po rojstvu hčerke za desetletje skoraj povsem ustavila. Garnerjeva je pozneje zagovarjala svojega moža, češ da je bila izjava mišljena kot velik kompliment zanjo.

Garnerjeva se je zaradi Afflecka, s katerim je skupaj zaigrala v filmu Daredevil, ločila od Scotta Foleyja, soigralca iz serije Felicity, s katerim je bila poročena od leta 2000. Affleck je imel po drugi strani takrat za seboj precej burni zvezi z Gwyneth Paltrow in Jennifer Lopez, s katero je bil celo zaročen.