Amber Heard ob izreku sodbe 1. junija. Foto: Reuters
Amber Heard ob izreku sodbe 1. junija. Foto: Reuters

V 43 strani dolgem memorandumu je odvetniška ekipa Heardove opozorila, da je celotna sodba temeljila na Deppovih trditvah, da je zaradi uvodnika v Washington Postu, v katerem se je Heard označila za žrtev družinskega nasilja, izgubil vlogo v franšizi Pirati s Karibov.

Kot še piše v dokumentu, so očitki Deppa in njegove ekipe temeljili zgolj na teoretični predpostavki, da je službo izgubil zaradi uvodnika, pri čemer pa vprašanje, ali so bile izjave Amber Heard resnične ali ne, sploh ni igralo nobene vloge. Heard v dopisu ob tem opozarja tudi, da je bilo finančno nadomestilo, ki ga je porota dodelila Deppu, previsoko in nesorazmerno, sploh zato, ker so porotniki sočasno razsodili, da sta tožnika obrekovala drug drugega, poročanje medija Courthouse News povzema Guardian.

V dokumentu so se med drugim obregnili tudi ob neskladje osebnih podatkov pri enem od porotnikov, ki naj bi bil uradno rojen leta 1945, "iz javno dostopnih podatkov pa je jasno razvidno, da je bil rojen v 70. letih". Zaradi omenjenih nepravilnosti zato pozivajo sodišče, naj sodbo zavrže.

Courthouse News ob tem navaja odziv Deppovega zastopnika Bena Chewa, ki je dejal, da je poteza odvetniške ekipe Amber Heard pričakovan manever.

Sodnica v sojenju Depp proti Heard Penney Azcarate je sicer 24. junija odločila, da je sodni postopek uradno končan in da mora Heard, če želi vložiti uradno pritožbo, plačati kavcijo v enaki višini, kot sicer znaša Deppu dosojena odškodnina, poleg tega pa še šestodstotne obresti. Predstavniki Heard so sodnico opozorili, da njihova stranka nima denarja ne za odškodnino ne za kavcijo, a je ta vztrajala pri svoji odločitvi, zato je Heard zdaj na sodišče naslovila omenjeni memorandum, ne pa tudi (še?) uradne pritožbe.

Heard je sicer po odmevni razsodbi večkrat javno ponovila svoje očitke, kar po oceni poznavalcev kaže, da zanjo omenjena sodna zgodba še ni končana.