Anastacia je na svojih koncertih rada poudarjala svoj dekolte. Foto: EPA
Anastacia je na svojih koncertih rada poudarjala svoj dekolte. Foto: EPA

Svojim oboževalcem je sporočila, da gre njeno okrevanje po postopku mastektomije h koncu in da je "pripravljena na novo poglavje".
"Ob mesecu raka na dojki sem si želela izkoristiti to priložnost, da izrazim podporo tej temi, ki je meni še posebej blizu," je povedala 45-letna pevka. "Pred nekaj meseci so mi že drugič postavili diagnozo raka na dojki in trenutno sem v zadnji fazi okrevanja, potem ko sem prestala dvojno mastektomijo. Bilo je intenzivno popotovanje, a se počutim odlično in sem pripravljena na novo poglavje."

Pevka je raka prvič premagala leta 2003, februarja letos pa je po vnovični diagnozi odpovedala evropsko turnejo z naslovom It's A Man's World, poroča BBC. Njen zadnji koncert je bil decembra lani v Nemčiji, lani pa je bila ena od žirantov na britanskem X Factorju.

Da se je odločila za dvojno mastektomijo, je maja razkrila tudi hollywoodska zvezdnica Angelina Jolie. Zdravniki so namreč pri igralki ugotovili prisotnost gena, ki povečuje tveganje raka na dojkah. Dvojno mastektomijo je zaradi istega razloga prestala tudi Sharon Osbourne.