Roddick je vedno slovel kot velik zabavljač in duhovit igralec. Na sliki s Kim Clijsters, ki je bila skupaj z Američanom v soboto sprejeta v dvorano slavnih. Foto: Reuters
Roddick je vedno slovel kot velik zabavljač in duhovit igralec. Na sliki s Kim Clijsters, ki je bila skupaj z Američanom v soboto sprejeta v dvorano slavnih. Foto: Reuters
Brooklyn Decker s sinom Hankom. Foto: Reuters
Roddick je svoj edini turnir za grand slam osvojil davnega leta 2003 na igrišču Flushing Meadows. Takrat je bil star 21 let. Foto: Reuters
Zadnjič se je v finale kakega turnirja velike četverice uvrstil leta 2009, ko je po hudi bitki v petih nizih - ponovno - izgubil proti Rogerju Federerju. Foto: Reuters

34-letni Roddick, ki si je čast delil z nekdanjo belgijsko šampionko Kim Clijsters, se je v ganljivem zahvalnem govoru zahvalil svoji mami Blanche, pokojnemu očetu Jerryju in soprogi.

"Brook, ne vem, kako žongliraš z vsem. Od veliko fantov slišiš, kako težko jim je zapustiti profesionalni šport, ampak ti si razlog, da je bila moja osebna tranzicija v kvazivsakdanje življenje prijetna in polna," je dejal, nato pa omenil še svojega sina in prihajajoči dodatek k družini. "Hank se bo nekega dne zavedal, kako srečen je lahko, in najina hčerka, ki prihaja, se bo tudi zavedala, da ima najboljšo mamo na svetu."

30-letna manekenka in igralka, znana po poziranju za revijo Sports Illustrated, in Roddick sta svojo zvezo začela leta 2007, dve leti pozneje pa sta se poročila v Roddickovem domačem Austinu v Teksasu. Sin Hank se jima je rodil septembra 2015.

Uravnoteževanje materinstva s kariero
Deckerjeva je pred meseci za Refinery29 spregovorila o uravnoteženju materinstva s kariero. "Odrasla sem z mamo, ki je imela naporen delavnik, ki je reševala življenja kot medicinska sestra na intenzivni negi in ki mi je že od mojih malih nog vcepila, da moram delati. Ko sem rodila med snemanjem serije Grace in Frankie, nisem imela izbire, po treh tednih sem šla nazaj na delo," je povedala.

"Zame je čas po rojstvu, kot da bi bil v neki čudni utopiji. Hormoni so nori, deluješ brez spanja, ko pa te v takem stanju še vržejo v delo, se počutiš kot superženska. Nazadnje sta me realnost in pomanjkanje spanja vseeno dohitela z vso močjo, a sem se dobro počutila. Počutiš se izjemno močno, da greš lahko na delo, da si hkrati mama in žena in da vse skupaj uravnotežiš."

Svoje pokale vrgel v smeti
Roddickov sprejem v dvorano slavnih se je zgodil, ironično, v času, ko je najbolj odlikovani ameriški teniški igralec svoje generacije in nekdanja številka ena moškega tenisa vrgel v smeti vse svoje pokale.

"Bilo mi je res hudo. Za to se je odločil nekega dne, ko me ni bilo doma. Odločil se je, da mu pokali ne pomenijo uspeha, da ga ne definirajo in da si v bistvu ne želi po hiši teh materialnih stvari, zato jih je vrgel v smeti," je za revijo People soprogovo nedavno čistilno akcijo na domu v Austinu razkrila Deckerjeva.

Od vseh odličij je tako Roddick obdržal samo eno - tisto, ki mu pomeni daleč največ, pokal za zmago na OP ZDA leta 2003.

Roddick je bil star 21 let, ko je v finalu domačega turnirja za grand slam ugnal Španca Juana Carlosa Ferrera in leto končal kot številka ena na ATP-lestvici. Od takrat noben ameriški teniški igralec še ni ponovil Roddickovega uspeha, trenutno najboljši igralec ZDA Jack Sock pa zaseda 19. mesto na lestvici.

Večna zagonetka: Federer
Tudi za simpatičnega Teksašana je bila zmaga v Flushing Meadowsu prva in edina za grand slam, čeprav je zaigral še v štirih finalih – in vsakič izgubil proti Rogerju Federerju, nazadnje leta 2009 v maratonski bitki v Wimbledonu, kar ga je precej prizadelo. Skupno je sicer osvojil 32 turnirjev, v 12-letni karieri pa je bil kar deset let med najboljšo deseterico.

Roddick je na svoj 30. rojstni dan, med OP ZDA 2012, napovedal upokojitev, s tem pa so ZDA prvič v 129 letih ostale brez aktivnega dobitnika grand slama na moški strani. Američan od upokojitve občasno opravlja delo TV-komentatorja za BBC in Fox ter vodi svojo dobrodelno organizacijo.