De La Cruz in Martínez sta prvič postala par leta 2011, bila sta zaročena. Foto: EPA
De La Cruz in Martínez sta prvič postala par leta 2011, bila sta zaročena. Foto: EPA

Carliz De La Cruz Hernández je leta 2015 za svojega tedanjega partnerja Bada Bunnyja, preden je zaslovel, posnela zdaj vsem poznani glasovni posnetek, v katerem zadihano izreče: "Bad Bunny, baby." Zvočni zapis umetniškega imena portoriškega zvezdnika, čigar pravo ime je Benito Martínez Ocasio, je glasbenik vključil v pesmih Pa Ti in Dos Mil 16, ki se ponašata z milijoni predvajanj na platformah YouTube in Spotify.

Njen glas in frazo, ki si jo je izmislila sama, pa naj bi 29-letnik po njenih trditvah v novo vloženi tožbi na portoriškem sodišču v skladbah uporabil brez njenega dovoljenja. Zato zdaj De La Cruz Hernández nekdanjega srčnega izbranca toži za vsaj 40 milijonov dolarjev.

"Glede izrečenih besed je neposredno na njena družbena omrežja komentiralo na tisoče ljudi, tudi, ko gre v javnost, je situacija enaka. To je povzročilo in trenutno še povzroča, da je De La Cruz mučno, zaskrbljena je, prestrašena in preobremenjena," je zapisano v tožbi, ki navaja, da je bil njen "prepoznavni glas" brez njenega soglasja uporabljen tudi za promocije in koncerte po vsem svetu, za televizijske in radijske vsebine ter družbene in glasbene platforme.

Poleg Bada Bunnyja sicer toži tudi njegovega menedžerja Noaha Kamila Assada Byrna, poroča AP.

Stavek je posnela v kopalnici

De La Cruz in Martínez sta prvič postala par leta 2011. Leto pozneje sta začela študirati na univerzi v Portoriku, obenem pa sta delala v bližnji trgovini z živili. V tožbi je navedeno, da je v tem času izvajalec nenehno ustvarjal pesmi in želel slišati, kaj o njih meni njegovo dekle, ki je bilo sicer zadolženo za načrtovanje njegovih zabav ter obravnavanje računov in pogodb.

Besedna zveza "Bad Bunny, baby" se je rodila leta 2015, Bad Bunny pa je De La Cruz Hernández prosil, naj se posname, ko jo izgovarja. To je storila nekega dne v kopalnici, ko je bila pri prijateljici, ker je bilo tam najmanj hrupno, nato pa mu je posnetek poslala. 1. januarja 2016 jo je Portoričan zasnubil, poroka naj bi se zgodila julija 2016, toda maja je De La Cruz Hernández zvezo prekinila. V objemu drug drugega sta se znova znašla leta 2017, a potem znova šla vsak svojo pot.

Maja 2022 je predstavnik Bada Bunnyja stopil v stik z De La Cruz Hernández in ji ponudil 2000 dolarjev, da bi odkupil posnetek njenega glasu. Ta je ponudbo sicer zavrnila, odkup pa so ji ponudili tudi pri Rimas Entertainment, češ da bo posnetek uporabljen v prihajajočem albumu Un Verano Sin Ti. Dogovor ni bil nikoli dosežen, skladba pa je bila objavljena brez njenega soglasja.