Roberto Benigni je pohvalil španski dnevnik El Pais, ker je objavil fotografije Berlusconija z dekleti v njegovi Villi Certosa. Foto: EPA
Roberto Benigni je pohvalil španski dnevnik El Pais, ker je objavil fotografije Berlusconija z dekleti v njegovi Villi Certosa. Foto: EPA

Režiser filma Življenje je lepo, ki je leta 1998 prejel oskarja za najboljši tujejezični film, se je v intervjuju za španski dnevnik El Pais pošalil na račun italijanskega premiera Silvia Berlusconija. "Zadostuje, da človek ponovi njegove besede, pa je velik uspeh že tu," je dodal Roberto, ki se je s svojim uspešnim šovom "TuttoDante", za katerega je navdih našel pri Božanski komediji Danteja Alighierija, odpravil na svetovno turnejo.

Italijanski šaljivec pa se je v intervjuju pošalil tudi na račun zadnjega izmed številnih škandalov, v katere je vpleten Berlusconi: "Poznam vse ženske, ki so obiskale Berlusconija v njegovi vili na Sardiniji. Bil sem zraven na teh zabavah. K sreči niso objavili več nobene fotografije, sicer bi natisnili tudi moje lastne posnetke."

Komik je pohvalil španski dnevnik El Pais, ker je objavil fotografije Berlusconija z dekleti v njegovi Villi Certosa, čeprav jih je bilo italijansko sodstvo zaseglo. "Veseli me, da lahko nekaj povem za časnik, ki je natisnil fotografije mojega premierja. Zdaj vam bom tudi jaz poslal svoje zasebne posnetke," se je še pošalil Benigni.