Italijanski premier Silvio Berlusconi je znan ženskar, zaradi česar je njegova žena Veronica Lario pred kratkim vložila zahtevo za ločitev. Foto: EPA
Italijanski premier Silvio Berlusconi je znan ženskar, zaradi česar je njegova žena Veronica Lario pred kratkim vložila zahtevo za ločitev. Foto: EPA

Sardinec Zappadu, čigar fotografije z Berlusconijem v družbi lepotic so objavili v španskem časopisu El Pais in nato po vsem svetu (italijanski premier Silvio Berlusconi je zoper njega vložil tožbe zaradi vdora v zasebnost) trdi, da ima 5.000 fotografij italijanskega premierja, ki jih je posnel v dveh letih.

Med temi fotografijami naj bi bila tudi ena iz leta 2008, na kateri se italijanski premier, "lažno" seveda, poroči z enim od deklet v njegovi vili na Sardiniji. "Policisti so mi zaplenili 700 fotografij, toda to vsekakor niso vsi posnetki, ki jih imam o premierju. Če že hočete vedeti - v dveh letih sem naredil 5.000 posnetkov Berlusconija, lani poleti pa sem slikal tudi njegovo lažno poroko z neko lepotico. Vidijo se sveče, cvetje, druga dekleta pa veselo ploskajo," pravi Zappadu, ki prav zdaj čaka odločitev sodišča, ali ima Berlusconijeva tožba dovolj trdnih temeljev za začetek postopka.

Ob golem Berlusconiju tudi Topolanek
Sicer pa je Zappadu z nekaj fotografijami premierja v družbi lepotic, ki mu posedajo v naročju, javnost razburil že leta 2007, pred dobrima dvema tednoma pa so bile v španskem časopisu objavljene nove. Na njih je Berlusconi in njegov gost, nekdanji češki premier Mirek Topolanek, ki gol užival v družbi pomanjkljivo oblečenih lepotic.

Zapaddu je dejal, da se bo še nekaj spornih fotografij italijanskega premierja v javnosti pojavilo kmalu, vendar ne v Italiji.

A. M.