Veronica ima dovolj Silviovega smukanja okoli privlačnih mladenk. Foto: EPA
Veronica ima dovolj Silviovega smukanja okoli privlačnih mladenk. Foto: EPA
Noemi Letizia
18-letna Noemi Letizia naj bi za rojstni dan od Berlusconija dobila v dar diamantno ogrlico.
Berlusconi se ločuje

52-letna Veronica Lario naj bi zahtevo vložila le nekaj dni po tem, ko je javno izrazila kritike zaradi odločitve Berlusconijeve stranke, ki je za evropske volitve angažirala privlačne mlade ženske.

"Bila sem prisiljena, da storim ta korak, ničesar več ne želim dodati," je povedala za La Stampo in dodala, da se je že posvetovala s svojim odvetnikom.



Odzvali so se tudi v premierjevem taboru. "To je strogo osebna stvar. Vse stvari, kot je ta, so zasebne in boleče, še posebej če se nanašajo na odnose v družini. Premier nima trenutno ničesar za povedati," je za Reuters povedal Berlusconijev odvetnik Niccolo Ghedini.

Vsega je kriva levica
Pretekli teden je Veronica izjavila, da je bila strankina izbira ženskih kandidatk za evroposlanke "sramotno umazan" proces, svojega moža pa je tudi obtožila, da se je opravil v Neapelj na praznovanje 18. rojstnega dneva hčerke nekega polika, za svoje otroke pa naj ne bi imel časa. 72-letni medijski tajkun je novinarjem ob tem povedal, da mu je žal, da je žena verjela "nečemu, kar je prebrala v časopisih", kar naj bi bilo le plod medijske gonje proti njemu in "naj bi jo zakuhala levica".

Zabava za cesarja
Mediji so poročali, da naj bi Berlusconijeva Stranka ljudstva svobode na svojo listo vključila številne nekdanje igralke in televizijske osebnosti, pri čemer naj bi imel kot strankarski voditelj pomemben glas prav italijanski premier. "Nekdo je zapisal, da je to vse le za zabavo cesarja. Strinjam se," je ob dejala Veronica.

Spori med zakoncema imajo že zelo dolgo zgodovino. Pred leti ga le žena v javnem pismu obtožila, da se je na neki zabavi spogledoval z vročo mladenko, ta pa se ji je prav tako javno tudi opravičil. Nekdanja igralka je moža večkrat kritizirala v javnosti, ob čemer so ji pogosto v isti meri vrnili na spletni strani Berlusconijeve stranke. Časopis Il Giornale, ki ga ima v lasti Berlusconijev brat, je nekoč zapisal, da je Veronica škodovala ne le svojemu možu, ampak celotni italijanski vladi.

Silvio in Veronica - poročila sta se leta 1990 - imata tri skupne otroke, dva pa ima Berlusconi še iz prejšnjega zakona.

J. R.

Berlusconi se ločuje