Zvezdnica se je poslovila od kombinacije črne in neonsko zelene barve, njenega zaščitnega znaka v zadnjem času, in jo zamenjala za življenje plavolaske. Še na nedeljski podelitvi grammyjev, kjer se je njeno število zlatih gramofonov povečalo na sedem, se je po rdeči preprogi sprehodila v svojem posebnem in prepoznavnem videzu. Oboževalci so sicer že dalj časa ugotavljali, da pevka nosi lasuljo, saj je namreč pogosto nosila različne klobuke in modne dodatke, ki so prikrili rob lasišča.

Domneve je deloma potrdila z objavo videoposnetka na TikToku, kjer si v nekem trenutku popravi lasuljo, nato pa je tudi na preostalih družbenih omrežjih razkrila drastično spremembo videza. Video, na katerem je 78,3 milijona sledilcem pokazala novo, svetlejšo pričesko, je pospremila z besedami: "Ste ugotovili pravilno?"

Še na podelitvi grammyjev je imela zanjo značilno pričesko. Foto: EPA
Še na podelitvi grammyjev je imela zanjo značilno pričesko. Foto: EPA

Oboževalci so nov videz pospremili s pohvalami, pevka pa se zdi s spremembo izjemno zadovoljna. Poleg videa je objavila tudi fotografijo z opisom: "Uščipni me." Ta pa je v zgolj šestih minutah nabrala kar milijon všečkov. Tako je podrla rekord Selene Gomez, ki ji je to leta 2018 uspelo doseči v 13 minutah, poroča NME.

Preobrazba naj bi trajala več tednov

Celoten proces svetlenja naj bi trajal kar šest tednov. Medtem je morala 19-letnica slediti strogemu režimu nege las, da bi se izognila morebitnim poškodbam las.

Billie Eilish, ki je debitirala leta 2015, sicer eksperimentiranje z barvami ni tuje. Do zdaj je med drugim preizkusila tudi sivo in modro barvo, decembra pa je pred februarsko izdajo dokumentarca Billie Eilish: The World's A Little Blurry v objavah na družbenih omrežjih že napovedala veliko spremembo. "Dala vam bom novo obdobje," je obljubila oboževalcem in dodala, da bo po izidu dokumentarnega filma, v znak konca obdobja, spremenila barvo pričeske.