Billie Eilish na sobotnem dogodku revije Variety. Foto: Reuters
Billie Eilish na sobotnem dogodku revije Variety. Foto: Reuters

V nedavnem pogovoru za Variety je mlada, a uspešna glasbenica spregovorila o tem, kako težko pristopi do deklet: "Nikoli se nisem prav dobro poistovetila z dekleti. Tako zelo rada jih imam. Rada jih imam kot ljudi. Privlačijo me. Res me privlačijo. A obenem me tudi malo strašijo, strah me je njihove lepote in vsega, kar izražajo."

Ko je Eilish v soboto stopila na rdečo preprogo pred druženjem najuspešnejših ljudi v glasbeni industriji, Hitmakers brunch – v okviru dogodka vsako leto počastijo ustvarjalce, izvajalce, producente in druge pomembne v glasbeni industriji, ki so zaslužni za 25 največjih uspešnic iztekajočega se leta –, so jo presenetila vprašanja sedme sile o spolni usmerjenosti.

Novinarka Varietyja Tiana DeNicola jo je ob tem vprašala, ali je z izjavo v intervjuju nameravala razkriti svojo spolno usmerjenost. Billie Eilish se je najprej zahihitala in dejala: "Ne, v resnici nisem. Ampak sem si mislila, da je nekako očitno ... Sploh nisem vedela, da ljudje tega ne vedo. Sama ne verjamem v taka razkritja. Zakaj ne moremo preprosto biti, kar smo? Takšna sem že od nekdaj, le govorim ne o tem."

Eilish je bila na prireditvi skupaj z bratom Finneasom nagrajena za filmsko skladbo leta, za balado iz filma Barbie What Was I Made For.