Ivy je starejša sestra dvojčkoma Remi in Sir. Foto: Reuters
Ivy je starejša sestra dvojčkoma Remi in Sir. Foto: Reuters

Cherry je letos na podelitvi Academy Awards za zgodbo Hair Love prejel oskarja za najboljši animiran kratki film. Zgodba se je iz filmske oblike že prelevila v otroško knjigo z ilustracijami Vashti Harrison, HBO Max pa trenutno razvija animirano televizijsko serijo Young Love, ki bo temeljila na likih iz zgodbe. V zvočni podobi knjige pa je glavno vlogo prevzela Blue Ivy, hči dveh ameriških zvezdnikov, kar je z veseljem na svojih družbenih omrežjih razglasil tudi avtor, poroča Daily Mail.

S tem nastopom pa, glede na to, da je film prejemnik oskarja in da izhaja iz zvezdniške družine, Blue Ivy lahko postane tudi kandidatka za grammyja v kategoriji Spoken Word. Pogosto naj bi namreč v tej kategoriji prevladovali projekti velikih imen. Medtem ko ima njen oče Jay-Z 22 grammyjev, se njena mati lahko pohvali s kar 24.

Osemletnica se do zdaj že lahko pohvali z nastopom pri pesmih in v videih svoje matere. Tako je s skladbo Brown Skin Girl, v kateri je Beyoncé sodelovala z WizKidom in SaintJhnom, postala najmlajša prejemnica nagrade BET. Za isto pesem sta z materjo dobili tudi NAACP Image Award, Blue Ivy pa se je pojavila tudi v Beyoncéjinem vizualnem albumu Black is King.

Zgodba ima močen pomen

Zgodba Hair Love sicer prikazuje, kako se oče majhne deklice, ki se veseli obiska svoje matere, ki je zbolela za rakom, prvič loti podviga oblikovanja njene pričeske. Čeprav mu urejanje predstavlja težavno nalogo in se v nekem trenutku že vda, mu na koncu uspe ustvariti tako pričesko, kot si jo je njegova hčerka zaželela.

Film tako poudarja pomembnost ljubezni do samega sebe in svobode izražanja. "Pomembno nam je bilo, da prikažemo temnopoltega očeta, ki je mlad in ima tetovaže. Če bi na ulici srečali nekoga, kot je on, ne bi predvidevali, da je ljubeč oče, ki svoji hčerki ureja pričesko," je dejal avtor in poudaril, da je namen filma spremeniti stereotip, da naj bi bili temnopolti očetje leni.