Lahko Rihanna upodobi pokojno divo? Foto: EPA
Lahko Rihanna upodobi pokojno divo? Foto: EPA
Brandy in Whitney sta skupaj zaigrali v Pepelki. Foto: Youtube

Po poročanju Daily Maila naj bi za projektom stal glasbeni producent Clive Davis, ki čaka le še na scenarij.

V ožjem izboru za vlogo Houstonove pa naj bi bile 30-letna pevka in oskarjevka Jennifer Hudson, 47-letna igralka Vivica Fox in 22-letna pevka Jordin Sparks.
A če gre verjeti dobro obveščenim virom, je favoritinja 24-letna barbadoška zvezdnica Rihanna. Za vlogo mlade Whitney pa se omenja 11-letno hčer Willa Smitha, Willow.

Rihanna sicer govoric še ni komentirala, je pa nekoč dejala, da sovraži, ko pevci snemajo glasbene filme, ker jih nikdar ne moreš videti kot koga drugega. "Želim si igrati lik. Že vse svoje življenje igram Rihanno; igrati pevko ne bi bilo ravno naprezanje."

Brandy: Popolna sem za vlogo
Vloge pa si močno želi še ena pevka z igralskimi ambicijami: Brandy Norwood, ki je s Houstonovo leta 1997 igrala v filmski adaptaciji Pepelke.
"Igrati Whitney Houston bi bila moja sanjska vloga," je povedala Brandy za TrueExclusives le nekaj tednov pred smrtjo 48-letne pevke.

"Seveda bi morala vse pesmi odpeti ona. A z veseljem bi upodobila gospo Whitney. Do popolnosti imam naštudirano njeno osebnost in njene posebnosti. Brez zamere, dame - in talentiranih dam je veliko -, a nobena ne more igrati Whitney kot jaz."