Se bo letos slika obrnila? Foto: EPA
Se bo letos slika obrnila? Foto: EPA

Pred dnevi so se pojavile govorice, zdaj pa je postalo tudi uradno. MTV je, potem ko je novico objavil že rumeni spletni portal UsMagazine, potrdil, da bo Kanye eden izmed izvajalcev, ki bo razgreval občinstvo med že 27. podeljevanjem nagrad glasbene televizije.

Poleg njega bodo 12. septembra na oder nastopajočih stopili še člani indiezasedbe Florence and The Machine, ki je pred tedni nastopila tudi pri nas in vroči r'n'b zvezdnik Drake.

Raper ukradel pevkin trenutek
Tako zvezdniku ne bo treba letos vleteti na oder, kot je to storil lani med zahvalnim govorom Taylor Swift. Namreč ko se je 19-letna pevka zahvaljevala za nagrado v prvi kategoriji (za najboljši ženski video), za katero je bila nominirana tudi Beyonce, je na oder skočil West, pograbil mikrofon in dejal: "Zelo vesel sem zate, ampak Beyonce je posnela enega najboljših videov vseh časov!"

Raperja so nato varnostniki pospremili k izhodu, kasneje pa so ga za njegov izbruh "nagradili" tudi gledalci, ki so ob omembi njegovega imena glasno kričali "buuuu".

Obžalovanje je kmalu sledilo
Glasbenik se je pozneje Swiftovi opravičil s sporočilom na svoji spletni strani: "Tako zelooooo žal mi je. Ni bilo prav, da sem šel na oder in ji ukradel njen trenutek."