Čeprav je Miller zadnji dve leti tekmoval pod neodvisno ekipo, pa je za razne njegove 'pregrehe' še vedno odgovarjala ameriška ekipa oz. trener Sasha Rearick. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Čeprav je Miller zadnji dve leti tekmoval pod neodvisno ekipo, pa je za razne njegove 'pregrehe' še vedno odgovarjala ameriška ekipa oz. trener Sasha Rearick. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Miller se pred medijskim cirkusom rad zateče v okrilje svojega hipijevskega doma v New Hampshiru, kjer se je rodil in odraščal. Na sliki s svojima nečakoma. Foto: NH Magazine
Fotografiranje z oboževalci, dajanje intervjujev, pravila ... vse to je postalo Millerju v zadnjih letih tako odveč, da (že kar nekaj časa) resno razmišlja o umiku. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Bodejevo poletje: tekmovanje v resničnostnem šovu Superstars na Bahamih. S partnerico, ameriško TV-voditeljico, sta osvojila drugo mesto. Foto: ABC

32-letni Američan, ki je večji del poletja preživel ... no, ne ravno v najbolj pripravljalnem duhu (jadral je ob obali Havajev, obiskal hčerko v San Diegu, snemal resničnostni šov na Bahamih in bil na OP ZDA v New Yorku), zdaj očitno vsaj razmišlja v smeri smučanja.
Na svojem blogu na Universal Sports je namreč zapisal, da "preučuje vse možnosti za prihajajočo sezono ... Vzgajati novo skupino ameriških tekmovalcev, sodelovati in družiti se s fanti v ameriški reprezentanci je nekaj, kar bi me zanimalo, zato bomo videli, kaj bodo prinesli prihodnji tedni".
Razpuščena Team America
Bode znova član USST-ja (ameriške smučarske ekipe)? Iste ekipe, ki jo je dramatično zapustil pred dvema sezonama, ker se je naveličal pravil "lepega obnašanja"? Iste ekipe, katere člani so v intervjujih za MMC večkrat dejali, da Millerja ne potrebujejo, on pa tudi ni kazal večjega interesa za druženje z njimi?
Še poleti je karizmatični, a muhasti smučarski posebnež kazal, da je pripravljen odvreči pancarje v kot - medtem ko je USST treniral na Novi Zelandiji, so Millerjev Facebook preplavljale fotografije z najrazličnejših zabav na plaži. Bodejeva Team America se je de facto razpustila že pomladi - eden po eden so odhajali slovenski serviser Robi Kristan (ta zdaj sodeluje s Kanadčani), trener in fizični trener.
Stroški vzdrževanja lastne ekipe so ogromni, Millerjevi rezultati v lanski sezoni pa so potem, ko je leta 2008 znova osvojil veliki kristalni globus, strmo padli in prvič v zadnjih letih se je zgodilo, da ni končal med prvimi tremi v skupnem seštevku. V svojih najboljših sezonah serijski zmagovalec lani ni zmagal niti enkrat.

Čeprav je Miller tekmoval v svetovnem pokalu vsako sezono od leta 1998, pa zadnji dve sezoni ni bil del ameriške smučarske ekipe. Namesto tega se je odločil, da sam financira, organizira in vodi svojo lastno neodvisno ekipo. USST je zapustil po sezoni 2006, potem ko se je po olimpijskih igrah nanj vsul plaz obtožb o nešportnem vedenju. Miller drži ameriški rekord v zmagah v svetovnem pokalu (31). Skupni seštevek je osvojil leta 2005 in 2008, ima pa tudi dve srebrni olimpijski medalji (2002) in štiri naslove svetovnega prvaka (v 4 različnih disciplinah). Zadnjič je zmagal marca 2008.

Trener: Vrata so odprta
Glavni ameriški trener Sasha Rearick (posel je lani prevzel od Phila McNichola) je januarja za MMC povedal, da je Bode dobrodošel nazaj v ekipo - brez predpogojev. Zdaj je Rearick potrdil, da je govoril z Millerjem: "Bode je izvrsten smučar. Vrata bomo pustili odprta." Čeprav odločitev še ni padla - z nobene strani, pa kot kaže komunikacija spet teče - pa čeprav se za zdaj razglablja le o možnosti povratka.
Miller je v svojem blogu še zapisal, da, čeprav je bil njegov urnik v zadnjih mesecih natrpan, pa je nekaj malega treniral in da se počuti dobro tako fizično kot psihično. Vprašanje ostaja, kako bi ga v primeru vrnitve sprejeli drugi člani - še posebej, če bo kdo izmed njih zaradi Millerja izgubil mesto v tako željeni olimpijski ekipi.
Bodejeva trta?
V New Yorku so mu lasersko operirali levo oko, potem ko je zaradi kratkovidnosti in astigmatizma enak postopek dal čez že leta 2003. "Bilo je izvrstno. Leta 2004 sem imel potem odlično sezono in leta 2005 prvič osvojil veliki kristalni globus. Dober vid je za smučanje izjemno pomemben in pomeni veliko razliko pri tekmovanju. Moje levo oko se je zdaj precej poslabšalo, zato je smiselno, da grem na operacijo. Sem navdušen," je zapisal Američan pred operacijo.

Zdaj je Miller že doma v New Hampshiru, kjer se bo srečal s skupino Italijanov iz Trentina, da bi se pogovorili o možnosti preoblikovanja dela Bodejeve farme v vinograd. "Tu zgoraj imam organsko kmetijo, ki bi jo zdaj rad razširil z vinom. S fanti bom govoril o razvoju sodelovanja, tako da lahko začnem gojiti svoje lastno grozdje in pozneje prodajati vino v Evropi. Lepo bo, ko bo kmetija delovala ne da bi moral vanjo vsako leto vlagati veliko denarja," se je sicer precej nezgovorni smučar razpisal v blogu.
V spodnji galeriji je še nekaj fotografij z Millerjevega doma v New Hampshiru (Foto: NH Magazine).