Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Kaja Sajovic

Bližnji vzhod Španija, ena redkih jasnih podpornic Palestine, pozvala k rešitvi dveh držav

23.11.2023

Španski premier Pedro Sanchez je na obisku v Tel Avivu izraelskemu kolegu Benjaminu Netanjahuju dejal, da je “število palestinskih smrti nesprejemljivo", in ponovno pozval k rešitvi dveh držav, ki da je edina pot do miru in varnosti na območju.

60. obletnica atentata Teorije zarot o atentatu na JFK-ja: "Ljudje niso pripravljeni kupiti poceni smrti velikih življenj"

22.11.2023

"Samo idiot kupi zgodbo, da je Lee Harvey Oswald, totalni luzer, ki mu v življenju absolutno nič ni uspelo, ne prebeg v Rusijo ne samomor, ubil JFK-ja. Ali pač?" Atentat na Kennedyja je rodil 2000 teorij zarote, ki burijo domišljijo še 60 let pozneje.

Atelier Moessmer Kako je restavracija v Dolomitih v štirih mesecih prišla od 0 do 3 zvezdic

18.11.2023

Na prste ene roke lahko preštejemo restavracije, ki jim je uspelo v prvem poskusu priti do treh Michelinovih zvezdic – ena od njih je po novem v naši soseščini, solo projekt veteranskega južnotirolskega kuharskega mojstra Norberta Niederkoflerja.

ZDA Podpora Gazi = antisemitizem? Kako v ZDA dušijo propalestinske glasove.

19.11.2023

Dogajanje v Gazi je precej jasno izrisalo predvsem, kako nemogoče je Zahodu obsoditi svojo zaveznico – ne glede na to, koliko mrtvih palestinskih civilistov še sodi pod koncept "samoobrambe". In nikjer ni podpora Izraelu tako neomajna kot v ZDA.

Okolje Na Galapagosu – zadnji ostanki raja

09.11.2023

"Zdaj bomo po kabini razpršili netoksični aerosol, ki ga je potrdila Svetovna zdravstvena organizacija," se ob pristajanju na Galapagosu oglasi napoved stevardese, preden naredijo nekakšen plinski mimohod mimo nadglavnih predalov za prtljago.

Ture avanture Na lovu za izmuzljivimi jadranskimi tunami – 95 odstotkov jih kupi Japonska

05.11.2023

Ladja reže povsem mirno morje kot kosilnica, pri tem pa pušča za seboj vzorec v obliki ribjega repa in z otoki posejano obalo.

Kulinarika Imperij Massima Botture, najslavnejšega kuharskega mojstra Italije

01.11.2023

Ko ti kuharski mojstri resnično želijo prodati svojo zgodbo, te povabijo na družinsko kosilo v svojo hišo.

Ein Prosit Kako je Videm postal središče najodmevnejšega gastronomskega festivala na svetu

24.10.2023

Naslov zveni tendenciozen, zlasti glede na to, koliko kuharskih kongresov in festivalov je po svetu, in soditi, kateri med njimi je največji, najpomembnejši in najodmevnejši, se zdi subjektivno.

Jaz by Ana Roš Bistrojska vročica – zakaj se vrhunski kuharski mojstri vračajo h koreninam

21.10.2023

"Ana Roš ne želi biti in ni fine dining restavracija niti bistro, a je še vedno – JAZ," se bere opis najnovejšega projekta kuharske mojstrice iz Kobarida, ki skuša z Jazom po Posočju svoj pečat pustiti še v Ljubljani.

"Zeleni kolonializem" Največje nahajališče litija na svetu: uničevanje okolja v imenu reševanja okolja

22.10.2023

Septembra so v ognjeniškem kraterju McDermitt v puščavi na severu Nevade odkrili ogromno nahajališče litija, v katerem naj bi bilo kar do 40 milijonov ton te redke kovine, ključne za proizvodnjo baterij za električna vozila in pametne telefone.

Vojna v Ukrajini Dovolj je oboroževanja, dovolj odprte pipice – del sveta kaže znake naveličanosti nad vojno

04.10.2023

Dobro leto in pol po začetku ruske invazije na Ukrajino ter dobro leto in pol oboroževanja in financiranja vojaških operacij Kijeva se pojavljajo prvi znaki, da mednarodni skupnosti počasi zmanjkuje potrpljenja za neomejeno dobavo pomoči.

Okolje Invazija modrih rakovic – če ne moreš premagati sovražnika, ga – pojej?

12.10.2023

Dopoldanska špica na Rialtu, najstarejši ribji tržnici na svetu. Domačini se skušajo prebiti med skupinami turistov, ki postavajo pred stojnicami, polnih sardel, sip, hobotnic, školjk in polžkov.

Stran 1 od 85
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov