Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tiskovni predstavnik Borisa Johnsona in Carrie Symonds je povedal: "Predsednik vlade in njegova zaročenka sta navdušena nad rojstvom zdravega dečka v londonski bolnišnici zgodaj zjutraj. Rada bi se zahvalila fantastični porodniški ekipi." Par je prvorojenca dobil sicer nekoliko prej, kot je bilo načrtovano, vendar njun predstavnik zatrjuje, da sta "tako mama kot dojenček zdrava in dobro."

Novica o rojstvu prihaja le nekaj tednov po odpustu britanskega premierja z intenzivne nege, kjer se je boril s koronavirusom, simptome bolezni pa je imela tudi njegova partnerica.

Eden izmed prvih, ki je paru čestital za veselo novico, je bil Matt Hancock, državni sekretar za zdravje in socialno varstvo. Čestitkam so se kmalu pridružili še drugi. Finančni minister Rishi Sunak je zapisal: "Odlično je slišati, da Downing Street dobi novega prebivalca."

Johnson in Symondsova od julija lani živita na naslovu 10 Downing Street, ki velja za sedež vlade Združenega kraljestva in uradno prebivališče premierja. Veljata za prvi neporočeni par, ki je zasedel Downing Street, Symondsova pa najmlajšo partnerico premierja v zadnjih 173 letih.

55-letni Johnson je bil poročen že dvakrat, od zadnje žene se je ločil po 26 letih zakona leta 2018. Domnevno ima šest otrok, od tega štiri s svojo drugo ženo, čeprav točnega števila ni nikoli razkril. Najstarejša hči je le nekaj let mlajša od Symondsove, piše Daily Mail.