Angelina Jolie in Brad Pitt sta svoj čas veljala za sanjski par Hollywooda. Foto: AP
Angelina Jolie in Brad Pitt sta svoj čas veljala za sanjski par Hollywooda. Foto: AP

Ločitvena saga nekdaj sanjskega hollywoodskega para se zdaj vleče že pet let.

Sodnik John Ouderkirk je maja 57-letnemu Pittu dodelil več časa z otroki, a to odločitev je zdaj na pritožbo Angeline Jolie tričlanski sodniški senat razveljavil, Ouderkirka pa izločil.

Pitt s posvojencema Paxom in Madoxom, hčerko Shiloh in svojima staršema. Foto: AP
Pitt s posvojencema Paxom in Madoxom, hčerko Shiloh in svojima staršema. Foto: AP

Kalifornijsko prizivno sodišče je tako pritrdilo argumentu Joliejeve, da bi bil Ouderkirk lahko pristranski, glede na to, da ni želel razkriti svojega poslovnega odnosa s Pittovimi odvetniki.

"Brad verjame, da obstaja kopica dokazov, ki govori v korist temu, da trenutna situacija ni dobra za otroke. Ta odločitev bo agonijo samo še podaljšala," je za revijo People povedal vir, blizu igralca.

Pittov predstavnik pa: "Razsodba prizivnega sodišča je bila osnovana na tehnični postopkovni zadevi. Dejstva se niso spremenila. Obstaja izjemna količina snovnih dokazov, ki so vodili sodnika in številne strokovnjake, ki so pričali, do jasnega zaključka glede tega, kaj je v najboljšem interesu otrok."

Tričlanski sodniški senat je v svoji odločitvi zapisal, da je, potem ko je Pitt junija lani zaprosil za novo zaslišanje glede skrbništva, odvetnica Joliejeve Samantha Bley DeJean vprašala sodnika, ali dela s Pittovimi odvetniki pri kakšnih novih primerih.

Potrdil je, da od leta 2019 dela pri dveh primerih, in tretjem, zabil katerega je mislil, da je bil rešen že leta 2018, a ni omenil, da še traja. Senat je sklenil, da je s tem zapoznelim razkritjem v etičnem prekršku.

Angelina Jolie na premieri Zlohotnice 2 leta 2019 z Vivienne, Zaharo, Shiloh in Knoxom. Foto: AP
Angelina Jolie na premieri Zlohotnice 2 leta 2019 z Vivienne, Zaharo, Shiloh in Knoxom. Foto: AP

Sodnik tudi poročil Joliejevo in Pitta

Ouderkirk je pred tem razsojal o petih mladoletnih otrocih Joliejeve in Pitta – 17-letnem Paxu, 16-letni Zahari, 14-letni Shiloh ter o 12-letnima dvojčkoma Vivienne in Knox. Maddox, najstarejši otrok para, ki ga je Joliejeva posvojila v Kambodži, z 19 leti ni več predmet boja za skrbništvo.

Joliejeva je sicer skušala Ouderkirka, ki je razsojal tudi v ločitvi para, izločiti že lani. Zanimivo je, da je bil prav Ouderkirk sodnik, ki je poročil Pitta in Joliejevo leta 2014 na njunem francoskem posestvu Château Miraval in bil tako med le 20 udeleženci intimnega obreda v Provansi.

Joliejeva je zahtevek za ločitev vložila leta 2016. Povod naj bi bil incident, ki se je zgodil med poletom z zasebnim letalom, kjer je izbruhnil spor med Bredom in najstarejšim, tedaj 15-letnim sinom Maddoxom.

Kot je takrat za People povedal vir, je igralec pogledal pregloboko v kozarec ter se najprej sprl s sinom in nato še s soprogo: "Šlo je za spor med staršem in otrokom, ki ni bil pravilno izpeljan."