Pri 79 letih se želi Reynolds preizkusiti v vlogi režiserja. Foto: Reuters
Pri 79 letih se želi Reynolds preizkusiti v vlogi režiserja. Foto: Reuters

Igralec, ki se ga mnogi spominjajo po filmih, kot so Odrešitev (Deliverance), Smokey in bandit (Smokey and the Bandit) ter Vroče noči (Boogie Nights), je o svojem življenju za The Guardian spregovoril ob izidu svojih drugih spominov, ki jih je naslovil Ampak dovolj o meni (But Enough About Me).

Na presenečenje večine je povedal, da je sovražil sodelovati pri filmski uspešnici Vroče noči, saj ni maral režiserja Paula Thomasa Andersona. Režiser se mu je tako zameril, da je zavrnil sodelovaje pri filmu Magnolija (Magnolia).

Film Vroče noči mu gre na živce še danes, zato si ga nikoli ni ogledal v celoti. V Hollywoodu je sicer užival sloves velikega zapeljivca, vendar je priznal, da se mu je bilo v filmu neznansko težko vživeti v vlogo producenta pornografskih filmov Jacka Hornerja.

Užival le v petih filmih
Nanizal je ogromno filmov, vendar mu jih je bilo resnično všeč samo pet, kot svojega najljubšega je izpostavil Zaporniško dvorišče (The Longest Yard) in priznal, da še vedno obžaluje, da je zavrnil vlogo v filmu Čedno dekle (Pretty Woman). V vlogi, ki so jo sprva ponudili Reynoldsu, se je nato izkazal Richard Gere.

Čeprav je večino kariere preživel pred kamero, pravi, da se bo v prihodnje popolnoma posvetil režiji: "Režija je tisto, kar me zares veseli, upam, da bom kmalu dobil scenarij, ki me bo navdušil."

Rasna diskriminacija ni stvar preteklosti
Reynolds
je v intervjuju med drugim spregovoril tudi o rasni diskriminaciji v Hollywoodu, ki je po mnenju igralca še zelo živa. 79-letni igralec, ki je bil rojen na Floridi in tam živi še danes, je povedal, da je ves čas sovražil, kako so z Afroameričani ravnali na jugu, vendar je rasizem občutil tudi v veliko bolj liberalnem Hollywoodu. "Družba ni napredovala, drugače bi imeli danes veliko več temnopoltih direktorjev, scenaristov in producentov," je povedal Reynolds, ki ima za seboj 50-letno kariero.