Igralka je v petek na Instagramu objavila fotografijo, na kateri se stiska k modni oblikovalki Ramoni Agrumi, pod njo pa zapisala: "Mislila sem, da iščem princa ... a morda je tisto, kar potrebujem, princesa." Zraven je objavila ključnik "ljubezen je ljubezen" in mavrično zastavo, ki ponazarja simbol skupnosti LGBTIQ+. Objava je zbrala več kot 1,6 milijona všečkov in množico pozitivnih komentarjev njenih sledilcev.

Vse lepo in prav, če ne bi dan pozneje avtor neke kolumne v časopisu zapisal, da je že prej vedel, da ima slavna 42-letna igralka partnerico in da so ji dali dva dni, da razmerje razkrije sama. Kot so zapisali v uredništvu, so stopili v stik z njenimi predstavniki in jih "z veliko mero previdnosti in spoštovanja" prosili za komentar. Dodali so še, da so le "postavljali vprašanja", kar je njihovo delo, piše BBC.

Rebel je prejšnjo zvezo končala februarja. Foto: Reuters
Rebel je prejšnjo zvezo končala februarja. Foto: Reuters

A na časopis se je usul plaz kritik tako na družbenih omrežjih kot predstavnikov skupnosti LGBTIQ+, ki so poudarili, da je nesprejemljivo pritiskati na ljudi, da javno izražajo svojo spolno usmerjenost. "Govorjenje o svoji spolni usmerjenosti je zelo osebna stvar. Kdaj, kako in ali sploh jo bo kdor koli razkril, se mora odločiti popolnoma brez pritiskov. Ni prav, da se pripadnike skupnosti LGBTIQ+ sili v kar koli," so dejali v britanski organizaciji Stonewall.

Časopis je nato v ponedeljek le umaknil kolumno in se igralki opravičil.

"Zelo romantično"

Rebel Wilson je maja v nekem intervjuju dejala, da je prek prijateljice spoznala novo ljubezen, a ni želela razkriti, kdo je. Dejala je le: "S to osebo sva se pred srečanjem več tednov pogovarjali po telefonu, kar je bil odličen način za res poglobljeno spoznavanje. Na neki način je bilo to zelo staromodno, a po drugi strani zelo romantično."

Igralka je bila prej v zvezi s poslovnežem Jacobom Buschem, s katerim pa se je februarja razšla.