Za Tošejem je žalovala vsa Makedonija. Foto: Reuters
Za Tošejem je žalovala vsa Makedonija. Foto: Reuters

Zbrana sredstva bodo namenili ustanovam, ki jim je prejšnji mesec preminuli makedonski pevec Toše Proeski pomagal že 13 let. "Kar koli bomo naredili, ne bo toliko vredno. kot je bilo Tošejevo življenje. Vendar pa se vsaj trudimo, da bi na najbolj dostojanstven način izkazali spoštovanje pokojniku," je povedala Ceca za enega izmed srbskih medijev.

Razvpita zvezdnica ima o Tošeju, tako kot njeni pevski kolegi, povedati le besede hvale: "Nikoli ne bom pozabila najinega zadnjega srečanja. Bil je skrajno prijazen, kot vedno. Toše je bil krasen fant in prava makedonska zvezda. Tudi moja dva otroka Veljko in Anastazija sta ga oboževala."

Ceca: "Bil je velik otrok!"
Ceca, ki se je projekta lotila skupaj s priljubljenim Željkom Joksimovićem, je še dodala, da je bil Toše vedno dobrodošel pri njej doma in da se je rad igral z njenima otrokoma.

Umrl tik pred prodorom v tujino
Tošejev angleški menedžer je povedal, da naj bi Toše načrtoval snemanje dveh skladb za priljubljeno nanizanko Heroji in za novi film slavnega Martina Scorseseja, v katerem bo igral Leonardo Di Caprio. S slavno Beyonce pa naj bi posnela duet.

"Toše bi lahko postal zvezda tako visokega ranga, kot je Robbie Williams, saj je z njim sodelovalo kar nekaj najboljših tekstopiscev in skladateljev. Kar nekaj filmskih studiev pa želi posneti film o njegovem življenju," je skrušeno dodal Taylor.