Andrijana je bila na pogrebu povsem strta, tudi med intervjujem je odgovarjala zelo zmedeno in ves čas hlipala. Foto: EPA
Andrijana je bila na pogrebu povsem strta, tudi med intervjujem je odgovarjala zelo zmedeno in ves čas hlipala. Foto: EPA
Toše Proeski
Pri uradnih virih ni mogoče najti niti ene skupne fotografije Andrijane in Tošeja, kar dokazuje, da je njuna ljubezen res živela le med štirimi stenami. Foto: EPA

Izgubila sem vse, kar sem imela. Zdaj mi je vseeno za vse.

Andrijana Budimir
Toše Proeski
Toše je izgubil življenje pri Novi Gradiški, ko je njegov voznik in prijatelj med vožnjo zaspal. Foto: Reuters

Dan po pogrebu je rokometašica, nekdanja srbska reprezentantka Andrijana Budimir, odprla svoje srce novinarki revije Extra. Omenjene besede ji je njen dragi namenil le nekaj ur pred smrtjo, ko se je v svojem touaregu z voznikovega premaknil na sovoznikov sedež in zaspal, misleč, da se bo zbudil v Zagrebu.

Čeprav je bil Toše v Makedoniji pravi idol in oboževana popzvezda, pa se je o njegovi ljubezni, plavolasi Andrijani, v javnosti vedelo zelo malo. To naj bi bilo maslo njegove menedžerke Ljiljane Petrović, ki je bila prepričana, da je za njegovo kariero bolje, če daje vtis, da je samski. Temnolasi pevec z angelskim glasom je v svojem zadnjem intervjuju potožil, da se ves čas boji, da katero koli dekle ne bi bilo z njim zaradi njega samega, temveč zato, ker je pač Toše. "Nočem razlagati podrobnosti, povem vam samo to, da se Andrijana v Makedonijo ni vrnila samo zaradi mene, saj ima svoje načrte. Kljub temu pa zadnje čase veliko dni preživiva skupaj kot prijatelja."

Razšla sta se ... a se znova našla
A resnica se od teh besed ne bi mogla razlikovati bolj. Andrijana je bila namreč ljubezen njegovega življenja in je aprila zaradi njune zveze celo prekinila pogodbo s španskim rokometnim klubom Astroc Sagunto ter se raje preselila v njegovo vilo v naselju Zlokuće v Skopju. Ljiljana je vztrajala, da mora Toše opraviti še koncertno turnejo, nato pa bo lahko javnost nehal slepiti, da še išče žensko svojega življenja.

27-letna Andrijana se je sicer rodila v Osijeku, a se je med vojno preselila v Beograd, leta 2001 pa podpisala pogodbo z makedonsko ekipo Kometal. S Tošejem sta se spoznala na velikem slavju v Skopju, ko je Kometal osvojil Ligo prvakov. Po treh letih, v katerih sta se zaradi kupa obveznosti le redko videla, sta šla narazen, a se pred časom odločila, da bosta poskusila znova.

Ne krivi voznika
V intervjuju dan po pogrebu je bila Andrijana še pod vplivom pomirjeval, ves čas je jokala. "Izgubila sem vse, kar sem imela. Zdaj mi je vseeno za vse," je dejala in dodala, da ji je za tragično nesrečo povedala prijateljica. Dejala je, da je bil Toše pred potjo v Zagreb zelo utrujen in brezvoljen. Ko so prestopili mejo, jo je poklical in ji nežno dejal: "Lepo spančkaj, tudi mene že 'pobira'. Imam te najraje od vseh na svetu."

Na vprašanje, ali za smrt krivi voznika Georgija Georgijevskega, ki je bil njun dobri prijatelj, je odgovorila: "Ne, ne krivim ga, "Đole" je moj prijatelj in kar se je zgodilo, je bila božja usoda. Prepričana sem, da bi "Đole", če bi lahko izbiral, raje umrl namesto Tošeja, saj sta bila neločljiva, raje ga je imel kot sebe."

Midva sva vedela, kako tesno sva povezana
Jo je motilo, ker jo je Toše ves čas nekako skrival? "Rekla sem mu, da je to njegova kariera in da on sprejema odločitve, po drugi strani pa se tudi nisem želela izpostavljati. V Makedonijo sem se vrnila zaradi njega in vseeno mi je bilo, ali novinarji vedo za moj obstoj. Važno je bilo, da sem jaz vedela, koliko mu pomenim."

Razmišljala sta tudi že o otrocih, a sta se zaradi Tošejeve kariere odločila še nekoliko počakati. Pred časom ji je dejal, da ima zanjo presenečenje, v spalnici pa jo je čakal mladiček zlatega prinašalca. "Da boš vsaj za nekaj časa nehala razmišljati o naraščaju," ji je takrat dejal in dodal, da si v roku enega leta želi, da postanejo družina. "Takrat sem bila presrečna," je zaključila svojo izpoved Andrijana.

Izgubila sem vse, kar sem imela. Zdaj mi je vseeno za vse.

Andrijana Budimir