Cepljenje drive-in za Arnolda. Foto: Twitter
Cepljenje drive-in za Arnolda. Foto: Twitter

"Danes je bil dober dan. Še nikoli nisem bil tako srečen, da sem čakal v vrsti," je zapisal v sredo in ob cepljenje priporočil vsakomur.

"Če si upravičen, se mi pridruži in se prijavi za cepljenje. Pridruži se mi, če želiš živeti," je ob posnetku, ki ima že dva milijona ogledov, zapisal 73-letni Schwarzenegger.

Prestal že več operacij na srcu

Že poleti je pozival k nošenju zaščitne maske. "Maska varuje ljudi v vašem okolju. To ni politično. To ni šibko," je takrat dejal.

Avstrijsko-ameriški zvezdnik in bodybuilder, znan po vlogi Terminatorja, se je rodil s srčno napako. Tako je že večkrat moral pod nož, nazadnje pred nekaj meseci, ko so mu znova zamenjali aortno zaklopko, kar so prvič storili že leta 1997. Na operaciji pred dvema letoma pa so mu vstavili še pljučno zaklopko.

Ostro nad Trumpa

Schwarzenegger je bil od leta 2003 do 2011 guverner Kalifornije, in čeprav je republikanec, je zdaj že nekdanjega prvega moža ZDA Donalda Trumpa je označil za najslabšega predsednika v zgodovini države, vdor privržencev v kongres pa je primerjal z začetkom nacističnega pogroma Judov leta 1938, ki se je v zgodovino zapisal kot kristalna noč.

"Vse se je začelo z lažmi in nestrpnostjo. Ker prihajam iz Evrope, vem iz prve roke, kako lahko zadeve uidejo izpod nadzora. Mojega očeta in sosede so zavedli z lažmi, in vem, kam lahko take laži vodijo," je Schwarzenegger sporočil v videu, ki ga je pred desetimi dnevi objavil na družbenih omrežjih in ki je hitro postal viralen.