Challe Salle na odru v Planici. Foto: Ministrstvo za zdravje
Challe Salle na odru v Planici. Foto: Ministrstvo za zdravje

Četrtkovih kvalifikacij za tekmo v smučarskih poletih se že tradicionalno udeleži veliko število mladih, nekateri prireditev obiščejo tudi s svojimi šolami.

Mlade sta ambasadorja slovenskega ministrstva za zdravje Challe Salle in Melani Mekicar skušala nagovoriti k zdravemu načinu življenja.

Foto: Ministrstvo za zdravje
Foto: Ministrstvo za zdravje
Sorodna novica Orli poslali odločno sporočilo: Doma se ne bomo pustili kar tako premagati

Challe Salle je na dogodku, ki ga slovenska javnost pretežno še zmeraj povezuje z žlahtno kapljo, mladim položil na dušo, naj športajo in se zabavajo tako kot on – brez alkohola in kajenja.

Melani Mekicar pa je poudarila, da je pomembna tudi skrb za duševno zdravje, ki je neločljivo povezana s športom in aktivnim načinom življenja.

Njunemu pozivu so se pridružili tudi slovenski skakalci, ki podpirajo sporočila ambasadorjev in želijo mladim dajati zgled za življenje s čim več gibanja in športa.

Med 12.000 gledalci je bilo danes v soorganizaciji Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu v Planici tudi približno 400 otrok in mladostnikov iz vseh štirih zamejskih skupnosti, iz Avstrije, Italije, Madžarske in Hrvaške.