Foto: EPA
Foto: EPA

Raper, na katerega so se nedavno usule kritike zaradi homofobnih izjav in širjenja napačnih informacij glede HIV-a in aidsa (med drugim je dajal, da lahko zaradi HIV-a umreš v dveh ali treh tednih), se je v zapisu na družbenem omrežju Instagram opravičil tako skupnosti LGBTQ+ kot vsem, ki so bili prizadeti zaradi njegovih izjav o bolezni: "Znova, opravičujem se zaradi nepoučenih izjav o HIV-u in aidsu, zavedam se, da je izobraževanje na tem področju pomembno."

Ob tem pa je ošvrknil tudi medije in družbena mrežja. "Družbeni mediji se odzivajo tako hitro, da te hočejo ljudje uničiti, še preden dobiš priložnost, da zrasteš, se izobraziš in česa naučiš iz svojih napak." Razkril je, da je bilo vse skupaj zanj zelo zahtevno, ker so mu ljudje, ki jih pozna, obrnili hrbet, namesto da bi ga poučili o stvareh, glede katerih se očitno moti.

"Cenim pa ravnanje številnih, ki so me kontaktirali zasebno, ki so mi ponudili svoje znanje, izobrazbo in vire. To je bilo tisto, kar sem potreboval in kar sem tudi dobil," je med drugim zapisal glasbenik.

Kot smo že poročali, so se raperju zaradi izjav, ki utrjujejo stereotipe glede omenjene bolezni oz. virusa, odpovedali organizatorji festivala Lollapalooza, ostal pa je tudi brez nekaterih drugih nastopov in pogodbe z Boohoojem, spletno modno trgovino, katere obraz je bil.