R. Kelly je po plačilu varščine vsaj začasno lahko zapustil čikaški zapor. Foto: Reuters
R. Kelly je po plačilu varščine vsaj začasno lahko zapustil čikaški zapor. Foto: Reuters

Pevec, ki ga tokrat spolnega napada obtožujejo štiri različne ženske, je privolil v pogovor z Gayle King, v katerem se je uspel obvladovati le nekaj časa. Celoten intervju bo v ZDA na ogled danes zvečer, so pa s CBS-a v javnost že poslali nekaj krajših "dražilnih" odlomkov.

52-letni R. Kelly, ki odločno zanika obtožbe, da je imel spolne odnose z mladoletnicami in si omislil spolne sužnje, se je ob vprašanju voditeljice, ali dejansko nikoli ni imel spolnih odnosov z mladoletnicami, izognil odgovoru: "Ljudje brskajo po moji preteklosti in skušajo najti stvari, ki se bodo zdaj zdele resnične."

"Dvojno tveganje"

Kingova je vztrajala, da so v njegovem primeru pretekla dejanja pomembna, saj gre tudi tokrat za obtožbe o seksu z mladoletnicami, a Kelly je zamahnil z roko, češ da so bile vse tisto le govorice, in dodal: "Ne, nikakor ni pomembno, saj sem zmagal na sodišču." Pri tem se je nanašal na zaključen primer iz leta 2008, ko je bil tovrstnih obtožb oproščen. 64-letna voditeljica je hitro pojasnila, da nima v mislih tistega primera, na kar se je Kelly odzval z omembo "dvojnega tveganja", češ da mu po ameriški ustavi ne bi smeli dvakrat soditi za isti prekršek. Nato je Gayle navedla nove obtožbe mladoletnic. Ponovil je: "Preprosto ni res! Naj gre za stare govorice, nove govorice, prihodnje govorice ... nič ni res!"

Potem ko ga je voditeljica vprašala, zakaj bi si domnevne žrtve vse to izmislile, je prej zadržani Kelly pokazal manj umirjen obraz, jezno je rekel, da bi bilo zadrževati ženske proti njihovi volji in jih spolno zlorabljati nepotrebno in neumno. Obrnil se je v kamero in nadaljeval svoj razjarjeni izpad, Kingovi pa ga nikakor ni uspelo prekiniti: "Pozabite na to, kaj mislite o meni! Sovražite me, če hočete, ljubite me, če hočete, a uporabite zdrav razum! Kako neumen bi moral biti, s to svojo noro preteklostjo in vsem, kar sem dal skozi, da bi si rekel: 'No, zdaj bom pa pošast in bom imel punce zaprte, vklenil jih bom v svoji kleti in jim ne dal jesti in jih ne pustil ven?' Nehajte! Tega nisem storil. To nisem jaz! Borim se za svoje j****o življenje," je dahnil, zdaj že v solzah besa.

Kelly je bil izpuščen iz zapora 25. februarja, potem ko je plačal desetino varščine v višini milijona dolarjev. Nekaj ur pozneje je njegov odvetnik sporočil, da se je njegov varovanec izrekel za nedolžnega.

Vodja spolnega kulta?

Obnašanje težavnega zvezdnika se je v medijih spet znašlo julija 2017, potem ko je BuzzFeed poročal, da je na svojih domovih v Chicagu in Atlanti ustanovil nekakšen spolni kult. Z obljubo, da jim bo pomagal pri glasbeni karieri, naj bi zapeljeval mlade ženske, ob tem pa jih "vzgojil" v svoje spolne sužnje in začel v celoti nadzirati njihova življenja.

Kelly vse obtožbe vztrajno zanika, na sodišče pa se mora vrniti 22. marca.