Dokumentarni film med drugim govori o tem, da naj bi imel glasbenik več spolnih suženj, ki so morale izpolnjevati vse njegove želje in bile ob
Dokumentarni film med drugim govori o tem, da naj bi imel glasbenik več spolnih suženj, ki so morale izpolnjevati vse njegove želje in bile ob "prekrških" tudi kaznovane. Foto: AP

Mediji dodajajo, da odločitvi založbe naj ne bi sledila nobena uradna izjava, razlog pa naj bi se skrival v obtožbah, ki grammyjevca obtožujejo več desetletij spolnih zlorab. Obtožbe so bile že predstavljene v šestdelnem dokumentarnem filmu z naslovom Surviving R Kelly (Preživeti R Kellyja), ki so ga predvajali na začetku meseca.

Razlog za prekinitev sodelovanja med založbo in glasbenikom naj bi bili poleg tega tudi množični protesti, ki so se začeli po predvajanju dokumentarca, in čeprav založba situacije ni uradno komentirala, je po prvih medijskih poročanjih o prekinitvi sodelovanja njegovo ime preprosto izginilo s spletne strani, kjer imajo predstavljene izvajalce, ki jih zastopajo.

Preživeti R Kellyja

Dokumentarni film se osredotoča na številne ženske, ki naj bi bile žrtve njegovih zlorab skozi leta, glasbenik pa vse obtožbe še vedno zanika.

V filmu je med drugim orisano tudi razmerje iz leta 1994 med R Kellyjem in pokojno pevko Aaliyah, ki se je z njim poročila, ko je bila stara 15 let, medtem ko je bil on star 27.

Čeprav velja za uspešnega glasbenika, je tarča obtožb spolnega nadlegovanja že od 90. let prejšnjega stoletja, julija lani je celo posnel 19-minutno skladbo z naslovom I Admit (Priznam), v kateri priznava nezvestobo, zanika pa pedofilijo in spolne odnose brez dovoljenja, še poroča BBC.