Larry Bird, Scottie Pippen, Michael Jordan in Clyde Drexler med praznovanjem zlate medalje na olimpijskih igrah leta 1992 v Barceloni. Foto: Reuters
Larry Bird, Scottie Pippen, Michael Jordan in Clyde Drexler med praznovanjem zlate medalje na olimpijskih igrah leta 1992 v Barceloni. Foto: Reuters

Na spletni dražbi strani Goldin se je danes sklenila dražba podpisanih dresov vseh 12 članov takratne ameriške košarkarske reprezentance, ki so jo zaradi številnih NBA-zvezdnikov v njej še pred začetkom košarkarskega turnirja v Barceloni označili za "Sanjsko moštvo" (Dream Team). Kot je znano, so bile to prve olimpijske igre, na katerih so lahko sodelovali tudi ameriški NBA-jevci, tako da je bila ekipa res "močna" – ob Jordanu so bili v njej še Scottie Pippen, Larry Bird, Magic Johnson, Patrick Ewing in drugi košarkarski superzvezdniki, tako da ni bilo presenečenje, ko so Američani na koncu domov odnesli zlato olimpijsko medaljo.

Teh časov se očitno radi spominjajo tudi nostalgični ljubitelji košarke, ki praviloma razgrabijo vsak spominek iz tega obdobja. Na tokratni dražbi je prodajalec sicer največ iztržil za dres Michaela Jordana, ki ga je ta nosil v polfinalni tekmi proti Litvi, in sicer 3,03 milijona ameriških dolarjev (2,83 milijona evrov).

To sicer še ni najdražje prodan (že nošeni) dres omenjene košarkarske legende. Lani so njegov dres, ki ga je nosil leta 1998 v finalu lige NBA, prodali za okroglih 10 milijonov dolarjev, s čimer je to postal najdražje prodan že nošen kos športnega oblačila. Med rekorde pa so nedavno vpisali tudi Jordanove športne copate, ki so jih prodali za dva milijona.