27-letna Svitolina in 35-letni Monfils sta vsak na svojih družbenih omrežjih s fotografijo Elininega zaobljenega trebuščka potrdila, da bosta postala starša.

"S srcem, polnim ljubezni in sreče, presrečna sporočava, da oktobra pričakujeva punčko," sta zapisala.

Ukrajinska teniška igralka, trenutno 27. na WTA -lestvici, sicer pa večino zadnjega desetletja uvrščena v prvo deseterico, ni igrala vse od poraza proti Heather Watson na OP v Miamiju marca.

Takrat je Svitolina, glasna kritičarka ruske invazije na Ukrajino, sporočila, da si bo po "psihično in fizično težkih mesecih" vzela nekaj premora.

Poroka ob Ženevskem jezeru

Prvi parček tenisa je svojo zvezo potrdil leta 2019 na OP Avstralije, kmalu za tem sta na Instagramu odprla tudi skupni profil G.E.M.S. Life, kjer s sledilci delita skupne trenutke iz vsakodnevnega življenja.

Zaročila sta se aprila lani, tri mesece pozneje pa sta se poročila ob Ženevskem jezeru.

Monfils, trenutno 21. igralec sveta, je dvakrat v svoji karieri igral v polfinalu turnirjev za grand slam (Roland Garros leta 2008 in OP ZDA leta 2016), v svoji zbirki ima 11 osvojenih turnirjev, najvišje pa je bil uvrščen na 6. mesto ATP-lestvice.

Svitolina pa se je prav tako dvakrat uvrstila v polfinale turnirjev za grand slam (Wimbledon in OP ZDA 2019), nanizala je 16 osvojenih turnirjev in bila najvišje uvrščena na 3. mesto WTA-lestvice.