Leta 2007 je še pod imenom Ellen zaigral v filmu Juno, za katerega je bil tudi nominiran za oskarja. Foto: Reuters
Leta 2007 je še pod imenom Ellen zaigral v filmu Juno, za katerega je bil tudi nominiran za oskarja. Foto: Reuters

33-letnik, ki trenutno igra v Netflixovi seriji The Umbrella Academy, je na svojih družbenih omrežjih objavil dolgo izjavo, v kateri je svoje oboževalce in sledilce obvestil, da je transspolna oseba. "Čeprav se v tem trenutku počutim izjemno srečnega in se zavedam svojega privilegija, sem tudi prestrašen," je priznal v svoji čustveni izpovedi in dodal, da ga straši predvsem vsiljivost, sovraštvo, šale in nasilje, s katerimi se bo morda spoprijemal v prihodnosti. "Moje veselje je resnično, vendar tudi krhko," je dejal igralec in v tem duhu svoje oboževalce prosil za potrpežljivost.

"Čutim neizmerno hvaležnost do vseh neverjetnih ljudi, ki so me na tem potovanju podpirali," je še zapisal in dodal, da ne zna opisati, kako neverjeten je občutek, da ima rad sam sebe. "Bolj kot se sprejemam, bližje sem sebi, več sanjam, moje srce raste in bolj cvetim," je še zapisal in izrazil svojo podporo tistim, ki se vsakodnevno srečujejo z nadlegovanjem, zlorabo in nasiljem.

Prav tako je v svoji izjavi obljubil, da si bo prizadeval za bolj ljubečo in enakovredno družbo. "Hvala za vaš pogum, velikodušnost in vaš trud, da bo svet postal bolj vključujoč in sočuten kraj," se je zahvalil skupnosti transseksualcev, ki so ga na njegovi poti navdihovali.

Omenil pa je tudi obstoječo diskriminacijo transseksualnih oseb in poudaril skrb vzbujajočo statistiko. Dejanja političnih voditeljev, ki želijo kriminalizirati zdravstveno oskrbo transseksualcev in s tem kratiti njihove pravice, ter tistih, ki imajo medijski vpliv in so sovražni do transseksualne skupnosti, pa po njegovem mnenju drugim dejansko zelo škodujejo.

V svoji izjavi sicer ni razkril, na kateri stopnji procesa spremembe spola je. Pri odločitvi ga je podprla tudi njegova žena Emma Porter, kanadska koreografinja, s katero sta se poročila leta 2018. Poleg drugih pa je svojo podporo izrazila tudi Miley Cyrus.