48-letni Musk ima iz prvega zakona z Justine Wilson že pet sinov - dvojčka in trojčke. Foto: Twitter
48-letni Musk ima iz prvega zakona z Justine Wilson že pet sinov - dvojčka in trojčke. Foto: Twitter

Elon Musk, najbolj znan po avtomobilu tesla, je veselo novico oznanil na Twitterju, kjer je na željo oboževalca objavil tudi prvo fotografijo novorojenčka in razkril nenavadno ime - X Æ A-12 Musk.

Številni so menili, da gre za šalo, a očitno ne. Ime je najprej potrdil tiskovni predstavnik para, pozneje pa je pomen imena pojasnila še Grimes. "X pomeni neznano spremenljivko, Æ označuje moj vilinski črkopis za ljubezen in/ali umetno inteligenco. A-12 pa predstavlja najino najljubše letalo, ki ne predstavlja orožja in nasilja, le hitrost. Odličen v dvoboju, a nenasilen. A predstavlja tudi Archangel, mojo najljubšo pesem," je pevka – s pravim imenom Claire Boucher – zapisala na Twitterju. Eden izmed uporabnikov se ob tvitu glasbenice sprašuje, kako ime sploh izgovorita.

Dovoljenih le 26 znakov angleške abecede

Družinski odvetnik David Glass je prepričan, da bo moral par sinu spremeniti ime, saj je v nasprotju s kalifornijsko ustavo. "Torej, uporabimo lahko le 26 znakov angleške abecede. Niso dovoljene številke, rimske številke, poudarki, simboli ali celo emotikoni," za revijo People pojasnjuje Glass in dodaja, da ime sicer ni nezakonito, verjetno pa ga država ne bo sprejela kot veljavno. Edini znak, ki ga angleško govoreče države dopuščajo v imenih, je opuščaj. "Lahko se pritožita na zavrnitev rojstnega lista s tem imenom, a je malo verjetno, da bi kalifornijska zakonodaja popustila, saj se že nekaj časa bori proti uporabi različnih simbolov," dodaja Glass.