Musk ima zdaj neuradno že 11 otrok. Foto: Reuters
Musk ima zdaj neuradno že 11 otrok. Foto: Reuters

Tehnološki milijarder se na vprašanje Bloomberga o naraščaju ni odzval, Shivon Zilis pa informacije ni želela komentirati. Navadno na poslovnem področju dobro obveščeni medij navaja, da je za tretjega otroka ene od direktoric Neuralinka in Muska izvedel od anonimnega vira.

Kdaj točno naj bi se otrok rodil, katerega spola je in kako mu oz. ji je ime, tako ni znano, vse, kar je vir znal povedati, je, da je na svet prijokal v prvih mesecih letošnjega leta.

52-letni poslovnež in 38-letna ekonomistka sta že predtem imela dva otroka – novembra 2021 sta se jima rodila dvojčka Strider in Azure, neuradno sta na svet prišla s pomočjo zunajtelesne oploditve.

Le mesec pozneje se je Musku rodil še en otrok, in sicer hčerka Exa Dark Sideræl (oziroma Y), ki jo je njemu in tedanji partnerici Grimes rodila nadomestna mati. Grimes in Musk imata sicer tri skupne otroke, poleg Y še njenega starejšega brata X-a (s polnim imenom AE A-XII) in mlajšega sina po imenu Techno Mechanicus.

Medtem ko je Musk svetu s fotografijo oznanil rojstvo X-a, je glede otrok, ki jih ima s Shivon Zilis, precej bolj molčeč. Da sta se dvojčka sploh rodila, je javnost izvedela šele, ko so se mediji dokopali do njunih rojstnih listov. Tudi sicer se Zilis, ki izvira iz Kanade, po materi pa je indijskega rodu, nerada izpostavlja v javnosti, tudi njene fotografije so redke.

Znane so le nekatere podrobnosti o njeni karieri – študirala je ekonomijo in filozofijo na Yalu, se najprej zaposlila pri IBM-u, nato pa prestopila v Muskov tabor oz. v družbo Tesla. Že pred leti je veljala za eno najobetavnejših upravljavk tehnoloških investicijskih skladov in strokovnjakinjo na področju umetne inteligence. Z Muskom menda ni romantično povezana, je pa v preteklosti poudarila, da ga neizmerno občuduje.

Musk, ki trenutno z Grimes bije umazano vojno za skrbništvo nad trojico skupnih potomcev, sicer ni nikoli skrival, da si želi čim več otrok. "Toliko, kolikor jih lahko imam, da z njimi še lahko kakovostno preživljam čas in sem jim dober oče," je dejal leta 2022.

Kontroverzni poslovnež ima ob tem še pet otrok z nekdanjo ženo Justine Musk, in sicer Griffina in Vivian, ki sta se rodila leta 2004, in dve leti mlajše trojčke Kaija, Saxona in Damiana. Najstarejši sin, Nevada Alexander, jima je umrl pri starosti 10 tednov zaradi sindroma nenadne smrti dojenčka.