Poleg valovitih svetlih las sta njena zaščitna znaka še uhani in opazen lak za nohte. 'V ženskem tenisu se vse vrti okoli videza,' priznava. Foto: EPA
Poleg valovitih svetlih las sta njena zaščitna znaka še uhani in opazen lak za nohte. 'V ženskem tenisu se vse vrti okoli videza,' priznava. Foto: EPA
Caroline Wozniacki
Urejena - in v odlični formi. Vodilni v svetovnem ženskem tenisu si že manejo roke nad novim magnetom ... Foto: Reuters
Caroline Wozniacki in Serena Williams
Caroline in Serena v večernih oblekah na zaključku sezone. Foto: EPA

... ki je, mimogrede, na v ponedeljek začetem Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku za povrh še prva nosilka med ženskami. Ob odpovedi Serene Williams se je potiho "priplazila" prav na vrh ženskega teniškega cirkusa - in samozavestno zatrjuje, da si ta položaj zasluži.

Sladka - to je najpogostejši pridevnik, s katerim novinarji opišejo prikupno 20-letno Danko. V svoji domovini, ki je bila do njenega preboja bolj kot ne črna lisa na teniškem zemljevidu, je ena najbolj priljubljenih ljudi. Že zgodba iz njene mladosti je nenavadna - rojena je bila v zelo športni družini in že zelo zgodaj je v roke prijela lopar, pri desetih pa jo je na svoj dvor, palačo Fredensborg, povabil sam danski princ Frederik Andre Henrik Christian, ki je slišal o nadobudni "princeski" in ji za spodbudo napisal ček za 3.000 dolarjev. Postala sta prijatelja in pogosto sta odigrala partijo mešanih dvojic proti njegovim plemiškim prijateljem.

Adidasov "otrok" s čisto posebnimi oblačili
Na Danskem je zaželeni obraz reklam, pohvali se lahko s svojo linijo organskih izdelkov za lase in telo Caroline Wozniacki Love All, seveda pa je že nekaj časa tudi obraz posebne linije Stelle McCartney za Adidas. Nič čudnega, da zvezdnica nima več časa za preganjanje po igrišču s princem. "Le še vsake toliko," pravi. In seveda se je tudi priznana Stella ob prvem srečanju zaljubila v njeno energijo. Obe se strinjata, da je v ženskem tenisu zunanji oziroma modni videz prav toliko pomemben kot igra.

Caroline Wozniacki je res posebno dekle. Njeni starši so Poljaki in oba nekdanja odlična športnika, zato je družina drugi dom našla na Danskem, ko je Piotr Wozniacki prestopil v tamkajšnji nogometni klub Boldklubben 1909. Caroline tekoče govori kar tri jezike - poljskega, danskega in angleškega, odlično pa razume tudi rusko.

Študij ob vrhunski karieri? Zakaj pa ne!
Nasploh gre za izredno razgledano dekle, ki je le nekaj dni pred začetkom New Yorka dejala, da se želi vpisati na slavno univerzo Yale. Ta korak je želela storiti že za letos, a so ji načrte prekrižale odlične igre, s katerimi se je povzpela kar do številke dve svetovnega tenisa. "Želim misliti še na kaj drugega kot tenis, najbolj me zanima menedžment. Upam, da se bom lahko dogovorila za študij prek spleta."

Kljub življenju vrhunske športnice v izjavah rada poudari, da se trudi biti - oziroma ostati razigrana najstnica. Rada nakupuje v newyorškem Sohu (najbolj jo pritegneta znamki Louis Vuitton in Ed Hardy), posluša Rihanno in Justina Timberlaka in občuduje Brada Pitta. "Zdaj se je že nekoliko postaral, a prihajajo novi fantje, ki so zelo privlačni, zato bom verjetno kmalu našla nadomestek zanj," se pošali športnica od glave do pet, ki rada tudi plava in boksa, tek pa je le nujno zlo. In po njem najraje zaužije tacose.

Se je res kaj pletlo z Rafaelom Nadalom?
Za ljubezen trenutno nima časa, čeprav nikomur - niti teniškim igralcem, ni ostalo neopaženo, da je ena najprivlačnejših igralk v karavani. Morda ne klasična lepotica v slogu Ane Kurnikove ali Ane Ivanović, vsekakor pa privlačna. Nič čudnega torej, da so se že leta 2008, ko je štela komaj 17 pomladi, pojavile govorice, da posebej rada pogleda za Rafaelom Nadalom - in on za njo. Rumeni mediji so namigovali celo, da sta se dobila na nekaj zmenkih, a je Caroline nato na svojem blogu govorice zanikala: "Sva prijatelja, a nikoli nisva bila skupaj. Dajte no, stara sem 17 let in tenis mora biti moja glavna stvar v življenju."

Takšna predanost se ji je obrestovala, saj se je dotaknila samega vrha športa, v katerem tekmuje. In kot da to ni dovolj, je to storila z nasmeškom, ki ne izgine iz prikupnega obraza.

Seveda mimo uspehov in lepote Caroline niso mogli niti oglaševalci in fotografi. Nekaj njenih različnih podob, tako s teniških igrišč kot zunaj njih, si oglejte v spodnji galeriji.