Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Atletika: svetovno dvoransko prvenstvo

Avtorji Anja P. Jerič

Intervju Admir Baltić: Samota je nujen predpogoj za ustvarjalnost. In hoja gor in dol po sobi.

17.02.2024

"V komediji mi prej nikoli ni bilo preveč blizu polje igranja z besedami. Sem bolj pripovedovalec zgodb, znotraj katerih iščem smešne trenutke," pravi Admir Baltić, ki v oddaji Kaj dogaja? zabava kot profesorski magister Baltić v rubriki Beseda tedna.

Pol leta do OI 2024 Zloščeno podobo Pariza zasenčile stavke policistov, prisilne izselitve in pretirane hotelske cene

24.01.2024

Podvojene cene vozovnic za podzemno železnico, otežen promet zaradi gradbenih del, stavke policistov, prisilne izselitve brezdomcev in pričkanje političnih veljakov. Do olimpijskih iger v Parizu je še pol leta, a meščane navdušenje nad dogodkom mineva.

Evrovizijski Malmö Kjer gotovine ne uporabljajo več, vsi kolesarijo, polovica prebivalcev pa je mlajša od 35 let

20.01.2024

"Evrovizija je na Švedskem del kulture," pravi Kaja Doupona, ki v Malmöju oziroma bližini živi deset let. Cene prenočitev med evrovizijskim tednom je označila za "šokantno visoke", zato ljudje oddajajo tudi lastniška stanovanja, kar pa je prepovedano.

Intervju Marjana Grčman: Turistov v Sloveniji ni preveč, le napačno so razporejeni

03.12.2023

"Svetovati ljudem, kam naj gredo 'na lepše', je dvorezen meč. Dvomim, če bi še kdo užival v tistih beznicah, ki bi mu jih priporočila, ali v vasi v Porabju, ki jo imam tako rada," na vprašanje, ali rada priporoča ideje za izlete, odgovarja Marjana Grčman.

Prestolnica z najslabšo kakovostjo zraka Zrak v New Delhiju tako slab, kot bi na dan pokadili 30 cigaret. Bi pomagal umetni dež?

12.11.2023

"Na prostem me začnejo peči oči in dušim se. Med vožnjo je vidljivost tako slaba, da skoraj nič ne vidim," razlaga taksist v New Delhiju, velemestu, ki se je znova zavilo v ogromen oblak smoga. Onesnažen zrak Newdelhijčanom življenje skrajša za 11,9 leta.

Po zavrnitvi referenduma Avstralski staroselci ostajajo brez priznanja v ustavi: "To je bilo sramotno dejanje"

27.10.2023

V Avstraliji je nedavno propadel referendum, s katerim bi staroselce vpisali v ustavo. Zagovorniki sprememb so po tednu molka dejali, da je referendum "sprožil cunami rasizma" in da se je Avstralija odločila postati "manj liberalna in demokratična".

Intervju Golobi akrobati so kot nogometna ekipa - kapetan in igralci, ki usklajeno delajo obrate v zraku

14.10.2023

20 golobov akrobatov, ki poletijo v zrak in se nato čim hitreje vrtijo, da so videti kot žoga v zraku. Če se jih zavrti vsaj pet, sodniki to nagradijo z eno točko. Spoznajte svet Borisa Recka, ki je zaznamovan z akrobatskimi golobi.

Brazilija Deli amazonskega deževnega pragozda bi se lahko zaradi vse hujše suše spremenili v savano

08.10.2023

Deževni gozd in suša, kako gre to skupaj? A to se je zgodilo, dele amazonskega deževnega pragozda je zajela huda suša. Zaradi podnebnih sprememb pa bi lahko bila sušna obdobja vse daljša, zato bodo nekateri predeli Amazonije postali podobni savani.

Nova glasbena oddaja 33/45 Leila Aleksandra Jelić: Naša oddaja se začne tam, kjer se konča zabavna glasba

30.09.2023

"Prijateljem sem rekla, da bi rada, da izpade tako, kot če bi imeli skupaj oddajo Marcel Štefančič, Katarina Čas in Radovedni Taček. Če bi njih dali skupaj in bi nastala oddaja 33/45 – bi to vzela za kompliment," pravi voditeljica Leila Aleksandra Jelić.

"Evropa ima težavo" Mamila in narkokriminal se širijo po ulicah mest. Mojca Širok: "Belgija se utaplja v kokainu."

16.09.2023

"Evropa ima veliko težavo, zato se mora zbuditi in jo začeti reševati," je dejal župan belgijskega mesta Antwerpen, ki je preplavljeno z mamili. Tudi direktorica Europola opozarja, da je za prekupčevalce z mamili v EU-ju že pomembnejše tržišče kot ZDA.

Vse bolj vroče in sušno "Španija se spreminja v puščavo." Bo voda vzrok za naslednjo krizo v Evropi?

22.05.2023

Šele sredina maja je, Evropa pa ima že težave s pomanjkanjem vode. V Italiji, Franciji in Španiji zvonijo alarmi. Vodne zaloge so prazne, ljudje živijo z omejitvami. Že res, da Evropa postaja vse bolj vroča in sušna, a realnost je prišla prej od napovedi.

Drugi evrovizijski polfinale Joker Out bodo uživali še en dan: čisto na koncu so poklicali Slovenijo!

11.05.2023

Napeto je bilo vse do konca. Gledalci so v finale poslali Albanijo, Ciper, Estonijo, Belgijo, Avstrijo, Litvo, Poljsko, Avstralijo, Armenijo in nazadnje še Slovenijo! Carpe Diem bo tako v izvedbi Joker Out znova odmeval v drugi polovici sobotnega finala.

Stran 1 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov