Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Anja P. Jerič

Pred referendumom Planet na glasovnici – bo Berlin že čez sedem let postal podnebno nevtralno mesto?

22.03.2023

Prebivalci Berlina bodo v nedeljo na referendumu odločali o tem, ali mora mesto že do leta 2030, torej kar 13 let prej od trenutnih načrtov, postati podnebno nevtralno. Meščani in aktivisti so v večini za, politiki pa trdijo, da je načrt neuresničljiv.

Vedran Šubic Pred leti za legokocke dal dvomesečno plačo, zdaj jih ima doma že pol milijona

17.03.2023

"Ni stvari, ki se je ne da izdelati iz legokock," je prepričan ljubitelj Lega Vedran Šubic. Njegove kreacije gradov vsebujejo tudi po 30.000 kock, čeprav jih ima že pol milijona, kupuje nove. A prav vsako doma najde v največ desetih sekundah.

Izredne razmere Brez delujočih hladilnikov, semaforjev in luči – v Južni Afriki vsak dan živijo z električnimi mrki

15.02.2023

V Južni Afriki traja kriza z dobavo električne energije že 15 let, razmere so se v zadnjem času še poslabšale. Lani je bilo 288 dni z izpadi elektrike, tudi letos se morajo znajti s štiri- do šesturnimi mrki dnevno, ponekod trajajo celo po 12 ur. Zakaj?

Slovenca na jadranju okoli sveta V letu in pol porabila le 200 litrov goriva, a denar na Karibih vseeno (pre)hitro kopni

28.01.2023

"Skozi Panamski prekop vsako leto pluje 150.000 plovil, največje ladje za plutje plačajo do 450.000 dolarjev. Za najino jadrnico je 2500 dolarjev zelo velik strošek, a je to vseeno posebna dogodivščina," pravi jadralec iz Dolenjske Peter Kočjaž.

Pogovor s turističnim vodnikom za Egipt Ko slovenske potnike pripelje pred Keopsovo piramido, je odziv vedno enak: "Uauuuuuu!"

26.02.2023

"V Kairu si vedno obkrožen z množicami ljudi, a nihče ti nič noče, vsi so prijazni. Tudi varno je. Še nikoli se nobenemu mojemu potniku ni zgodilo, da bi ga okradli," pripoveduje turistični vodnik Bojan Grošelj, ki v Egipt vodi od leta 2018.

Letni pregled Fotozgodba: Svet v letu 2022 do temeljev zatresla vojna v Ukrajini

27.12.2022

Leto 2022 se je začelo z vsenavzočim preverjanjem pravila PCT in pozivi k cepljenju proti covidu-19, a od konca februarja so pandemijo na naslovnicah zamenjale vojne grozote, saj je Rusija napadla Ukrajino in povzročila premnoge človeške tragedije.

Pred SP-jem Slovenec o življenju v Dohi: Slovenija je glede na življenjske stroške morda že dražja kot Katar

16.11.2022

"Osnovni življenjski stroški v Katarju so v zadnjem času enaki kot v Sloveniji, morda lahko celo rečem, da je tukaj ceneje. Za vodo in elektriko mesečno plačujem okoli 60 evrov, rezervoar bencina je 40 evrov. Vpliva krize ni," pravi Goran Ostojić.

Podnebne spremembe Živalske populacije so v prostem padu. Korale, orangutani, lemurji – kdo se bo rešil?

15.10.2022

Živali občutijo in doživljajo podnebne spremembe "iz prve vrste". Lažje se jim prilagajajo večje živali, ki živijo dlje in imajo le enega mladiča, najslabše pa se piše živalcam s kratko življenjsko dobo, mladičem mrzlokrvnih živali in koralam.

Dva meseca do prvenstva Kršitve pravic, futuristični stadioni in premalo nastanitev (zato se smeji Dubaju)

28.09.2022

Katar, ki je velik za dobro polovico Slovenije, je za svetovno nogometno prvenstvo zgradil razkošne stadione in petpasovno avtocesto. Denar ni težava, so pa zmogljivosti – kam nastaniti 1,5 milijona navijačev v državi z 2,7 milijona prebivalcev?

Po menjavi Johnson–Truss Peter Verovšek: Britanski konservativci so trenutno radikalno desna stranka, podobna Fideszu

11.09.2022

"Trenutno britanski konservativci niso več desnosredinska stranka, kot smo jo poznali v preteklosti, ampak že kar radikalno desna stranka. Z vidika pozicije so bolj podobni Orbanovemu Fideszu kot krščanskim demokratom iz Nemčije," pravi Peter Verovšek.

"Pokušnja za prihodnost" Vročinski valovi vse pogostejši, daljši in za štiri stopinje bolj vroči kot pred sto leti

22.06.2022

Vsako leto zaradi hude vročine po svetu umre okoli 480.000 ljudi, pet milijard jih (nas) živi na območjih, kjer je tveganje za neznosne vročinske valove veliko. "Tihi ubijalec," pravijo strokovnjaki vročini. Je to naša nova stvarnost?

Znate pravilno skuhati turško kavo? "Slovenci smo narod, ki ima rad a la carte kave - vsak pije malo drugačno"

28.05.2022

"Slovenci imamo pri kavi svoje napitke in običaje. Slišal sem tudi že nemogoče želje, od hladnega kapučina do napačne rabe poimenovanja napitkov. Znamo zaplesti naročilo," iz izkušenj govori Aleš Gorenc, zmagovalec nedavnega tekmovanja Barista Cup.

Stran 1 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov