Samo snemanje je na Kubi pritegnilo veliko pozornosti, saj so zaradi tega zaprli številne ceste, kar je za ta otok nekaj neobičajnega. Foto: EPA
Samo snemanje je na Kubi pritegnilo veliko pozornosti, saj so zaradi tega zaprli številne ceste, kar je za ta otok nekaj neobičajnega. Foto: EPA

na vrsto prišlo še eno eksotično prizorišče za snemanje filmske franšize Hitri in drzni - motorje so tokrat zagnali v Havani.

Tako se je tudi uradno začelo snemanje novega nadaljevanja akcijske uspešnice, ki je privabila zveneča igralska imena.

V glavnih vlogah bodo zaigrali Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Kurt Russell in Michelle Rodriguez, zadnji okrepitvi pa sta oskarjevka Charlize Theron in Scott Eastwood, sin legendarnega igralca Clinta Eastwooda in dober prijatelj pokojnega Paula Walkerja, ki je bil obraz prvih sedmih delov franšize.

Walker je umrl v avtomobilu, ki ga je vozil njegov prijatelj, nekdanji dirkač Rodas. Ta je na odseku ceste v Santa Clariti severno od Los Angelesa 30. novembra 2013 drvel s kar 160 kilometri na uro in izgubil oblast nad vozilom. V nesreči sta umrla tako Walker kot Rodas, sedmi film pa jim je kljub vsemu uspelo dokončati brez njega.

V kinematografih je film samo v 17 dneh zaslužil več kot milijardo dolarjev in se s tem uvrstil na prvo mesto lestvice filmov, ki so najhitreje prislužili več kot milijardo dolarjev.

Radovedni pogledi
Režijo osmega dela bo prevzel F. Gary Gray, premiero naj bi dočakal 14. aprila 2017. Ustvarjalci pa imajo v načrtu tudi že deveti in deseti del, ki naj bi bila končana leta 2019 oziroma 2021, a najprej bo treba pod streho seveda spraviti osmi del.

Samo snemanje je na Kubi pritegnilo veliko pozornosti, saj so zaradi tega zaprli številne ceste, kar je za ta otok nekaj neobičajnega.