Paul Walker je zaslovel v filmski franšizi Hitri in drzni. Foto: Reuters
Paul Walker je zaslovel v filmski franšizi Hitri in drzni. Foto: Reuters

16-letna Walkerjeva hčerka Meadow trdi, da so bili pri proizvodnji avtomobila proizvajalci malomarni. Po poročanju ameriškega tabloida TMZ je v tožbi zapisano, da se naj bi avtomobil premikal precej počasneje, potem ko je voznik izgubil nad njim nadzor.

Po poročanju Los Angeles Timesa je še zapisano, da je bil v avtomobilu pomanjkljiv varnostni sistem. Z boljšim varnostnim mehanizmom pa bi lahko preprečili usodno nesrečo. Walkerjevo truplo je zgorelo do nerazpoznavnosti, zato so morali pri identifikaciji uporabiti zobno kartoteko,

Avtomobil, v katerem se je smrtno ponesrečil Walker, je vozil še enkrat hitreje, kot je na tem odseku največja dovoljena hitrost, so kasneje ugotovili preiskovalci. Med vožnjo je bil igralec sopotnik, njegov prijatelj, nekdanji dirkač Roger Rodas, pa voznik.

"Voznik je vozil rdeč avtomobil porsche carrera GT z neprilagojeno hitrostjo," so zapisali v poročilu in dodali, da je avtomobil drvel s hitrostjo kar 160 km/h. Največja dovoljena hitrost na tem delu ceste v Santa Clariti severno od Los Angelesa pa je 75 km/h.